Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

CHP MYK’da 6 Yeni İsim Yer Aldı, Sözcü Değişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. Yeni MYK’da 3 yeni görev alanı oluşturuldu, 6 yeni isim yer aldı. Bülent Tezcan, Haluk Koç, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak, Öztürk Yılmaz olmak üzere 5 isim ise Kılıçdaroğlu’nun yeni A takımında yer almadı.

Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs 2010 tarihinde genel başkanlığa ilk kez seçildiği 33. Olağan Kurultay’dan bu yana çalışacağı 10’uncu yönetim kurulunu atadı.

Kılıçdaroğlu’nun 19 üyeye çıkardığı yeni A takımında, 6 yeni isim yer aldı. Bu isimler Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu, Orhan Sarıbal, Yıldırım Kaya, Yunus Emre ve Gökçe Gökçen oldu.

Örgüt Salıcı’da

Kılıçdaroğlu, il başkanlığı da yapan, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’ya parti örgütünü emanet etti. Salıcı, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Tarım, Gençlik Ve Kadın Vurgusu

Yeni MYK’da 3 yeni görev alanı da oluşturuldu; Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı da Lale Karabıyık oldu.

Karabıyık’tan boşalan Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına yeni isimlerden Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya getirildi.

MYK’nın yeni isimlerinden Gökçe Gökçen de İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Karabıyık ve Gökçen ile Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Karaca ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’yle  yeni MYK’da 4 kadın üye yer aldı.

13 İsmi Korudu, Sözcü Öztrak Oldu

Kılıçdaroğlu, yeni A takımında Faik Öztrak, Muharrem Erkek, Tuncay Özkan, Onursal Adıgüzel, Aykut Erdoğdu, Ünal Çeviköz, Mehmet Akif Hamzaçebi, Fethi Açıkel, Veli Ağbaba, Seyit Torun, Gülizar Biçer Karaca, Gamze Akkuş İlgezdi ve Lale Karabıyık olmak üzere 13 ismi korumuş oldu.

CHP’nin yeni Parti Sözcüsü, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkanlığı görevine getirilen Faik Öztrak olurdu.

Aykut Erdoğdu ise İşveren Sendikaları ve Kuruluşları, Esnaf Odaları ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdi. Böylece işveren sendikaları ve kuruluşları ile ‘sosyal politikalar’dan sorumlu genel başkan yardımcılıkları birleştirilmiş oldu.

Dış Politika Tek İsme Emanet

Bir önceki MYK’da Kamu Diplomasisinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Yeni MYK’da kamu diplomamasisi alanı da kaldırılmış oldu.

Partinin Genel Sekreterliğini ise Mehmet Akif Hamzaçebi yürütmeye devam edecek. Tuncay Özkan da Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam edecek.

5 İsim Yönetimde Yok

Kılıçdaroğlu, yeni MYK’da, uzun süre birlikte çalıştığı Bülent Tezcan, Haluk Koç ve Tekin Bingöl ile Türkiye’nin eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve Çetin Osman Budak olmak üzere 5 isimle yollarını ayırdı.

Tezcan, Koç ve Bingöl’ün Kılıçdaroğlu’na yeni yönetimde yer almayı istemediklerini bizzat ilettikleri ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.