Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

CHP, OHAL'e Hayır Diyecek

Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında saat 14.00’te açılan Meclis Genel Kurulu’nda, OHAL ile ilgili Başbakanlık Tezkeresi görüşülürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, OHAL tezkeresine karşı çıktıklarını ve “hayır” dediklerini açıkladı.
 
“Bugünkü Ortamda Siyaseten Uygun Bir Yöntem Değildir”
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Normalleşmeye geçmenin yolu normal usullerdir, olağanüstü usuller değildir. Bugün hükümet MGK’nın tavsiyesiyle olağanüstü hal tezkeresi getirdi. Evet, olağanüstü hal anayasada yeri olan bir düzenlemedir. Anayasamızda var olan bir düzenleme, anayasada yeri var, anayasa açısından yeri var diyebiliriz belki ama bugünkü ortamda siyaseten uygun bir yöntem değildir” dedi.
 
“Bunun Yolu Da Olağanüstü Hal Değildir”
 
Tezcan sözlerini, “Onun için parlamentonun kendi hukukuna, parlamentonun haklarına tecavüz eden bu darbeye karşı parlamento nasıl el ele aktif bir şekilde gece bombaların altında direndiyse bundan sonrasında da o parlamentoyu devre dışına çıkaran bir yöntem değil, tam da parlamentoyu işin merkezine alan bir çözüm yöntemini uygulamak zorundayız, bunun yolu da olağanüstü hal değildir, parlamento iradesini hakim kılmaktır” ifadeleriyle sürdürdü. Tezcan, “Bunun için diyoruz ki siyaseten uygun değildir, niye, çünkü olağanüstü hal parlamentoyu devre dışı bırakır” dedi.
 
“VERECEĞİNİZ BÜTÜN MÜCADELEYE DESTEK VERECEĞİZ”
 
Tezcan sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:
 
“Biz CHP Grubu olarak bu darbecilerle, bu çeteyle, onların devlet içindeki bütün uzantılarıyla vereceğiniz bütün mücadeleye destek vereceğiz. Hiç tereddüt yok, birlikte vereceğiz bu mücadeleyi. Parlamento grubu olarak Meclis’e getireceğiniz bu konudaki bütün düzenlemelere destek vereceğiz, hiçbirisine karşı çıkmıyoruz ama OHAL bunlarla mücadele ederken toplumdaki mevcut öfkenin de etkisiyle ya da iktidarı kullanmak konusundaki kontrolsüzlüğün müthiş ve muhteşem hazzıyla sürecin nereye sürükleneceğini bilmeyen bir maceraya demokrasimizi götürebilir.Bundan sonra da olağanüstü hale gerek yoktur.”
 
“Hayır Dediğimizi İfade Ediyorum”
 
CHP’li Tezcan hayır diyeceklerini şu sözlerle belirtti:
 
“CHP olarak olağanüstü hale gerek olmadığını, parlamentonun dayanışması içerisinde bütün bu süreci yönetebileceğimizi, TBMM’nin tam da bu dönem görevde ve devrede olması gerektiğini, TBMM’nin yetkilerini ondan almanın hiçbir iktidara bu dönemde yaramayacağını, Türkiye’ye de faydası olmayacağını bu nedenle olağanüstü hal tezkeresine karşı çıktığımızı ve 'hayır' dediğimizi ifade ediyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.