Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Servis Şoförleri

CHP Orman Yangınları İçin Araştırma Komisyonu İstedi

CHP, orman yangınları konusunda etkin ve sürekli çözümler bulunabilmesi amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, 2007 yılında tarihinin en büyük orman yangınlarını yaşayan Türkiye’nin hala orman yangınlarına karşı ulusal bir politika oluşturamadığı belirtildi.

Gerekçede, AK Parti Hükümeti’nin, orman yangınlarının önlenmesi, ormanlarda açma yapılması ve ormanların işgalini önleyecek önlem almak yerine, “2B statüsündeki orman alanlarını yerli ve yabancı şirketlere satılmasını, ormanların yağmalanmasını, ormanların madencilik adı altında tahrip edilerek ya da yakılarak insan eli ile yok edilmesini teşvik ettiği” savunuldu.

Orman Genel Müdürlüğü’nce, 3 Temmuz 2017 tarihi itibariyle, son 3 günde 147 yerde yangın çıktığının ifade edildiği belirtilerek, orman yangınlarının sebepleri, meydana gelen can kayıpları ve maddi zararların araştırılarak orman yangınları konusunda etkin ve sürekli çözümler bulunabilmesi amacıyla Meclis araştırması açılması istendi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.