CHP Orman Yangınlarını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, son iki yılda çıkan orman yangınlarında kaç hektarlık arazinin zarar gördüğünü sordu.

Tanrıkulu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Mudanya İlçesine bağlı Göynüklü mevkiinde çıkan ve yaklaşık 5 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınan orman yangını ile ilgili incelemeler ne zaman neticelendirilecektir? Mudanya İlçesine bağlı Göynüklü Mevkiinde çıkan ve yaklaşık 5 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınan orman yangını akabinde toplam ne kadarlık alan tahrip olmuştur ve toplam kaç canlı türü yaşamını yitirmiştir? 

2016-2018 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre çıkan orman yangınlarında kaç hektarlık arazi zarar görmüştür?

2016-2018 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre çıkan orman yangınlarının sebepleri nedir?

2016-2018 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre yanan orman ve tarım alanlarından konut yapımına ve yerleşime açılan alan toplamı ne kadardır?” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.