Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

CHP Sloganlarını Açıkladı: Millet İçin Geliyoruz, Artık Tamam

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partinin seçim kampanyası sloganlarını açıkladı. Buna göre, CHP’nin cumhurbaşkanlığı seçim sloganı, “Hepimizin Cumhurbaşkanı”, milletvekilliği seçim sloganı ise “Millet için geliyoruz”  ve “Artık Tamam” oldu.

Tezcan, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ile parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 24 Haziran seçimleri için partinin kampanya sloganlarını açıklayan Tezcan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için ayrı ayrı slogan belirlediklerini ifade etti.

Tezcan, “Cumhurbaşkanımız, kutuplaştırılan Türkiye’de cumhurun başkanı olmaktan çıkarılan cumhurbaşkanlığı anlayışını terk ederek, yeniden inşa sürecinde önemli bir adımın işareti olan bir sloganla kampanyasını yürütecek; ‘Hepimizin Cumhurbaşkanı’. Milletvekili seçiminde partimizin kampanya sloganı ise ‘Millet için Geliyoruz’. Türkiye kutuplaşmadan bıktı, uzlaşma istiyor. Bölünen, parçalanan toplumu birleştirmek ve toplumsal barışı inşa etmek üzere, ayrıştırılmış değil bütünleşmiş millet için geliyoruz. Huzur, adalet için, yoksulluğun ortadan kalktığı Türkiye için, millet için geliyoruz” dedi.

“SLOGANLARI HALK BELİRLEDİ”

Tezcan, kampanyada “Artık Tamam” sloganının da kullanılacağını belirterek, “Yönetemeyen iktidara karşı, doların ateşini düşüremeyen iktidara karşı, üretmeyen ekonomiye karşı, kardeşliği ortadan kaldıran, çatışma ve kutuplaşma iklimine karşı ‘artık tamam’ diyoruz. Artık tamam; kardeşlik, özgürlük, demokrasi, adalet, huzur zamanı. Bu sloganları halkımızın kendisi belirledi. Kampanya sloganı sosyal medyada, halkın dilinde, onların yaratıcılığı ile ortaya çıktı” diye konuştu.

Öte yandan görsellerde, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin fotoğrafı “Hepimizin Cumhurbaşkanı” sloganıyla kullanırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı da “Millet için geliyoruz” ve “Artık Tamam” sloganlarıyla yer alıyor.

“BİLDİRGE 5 TEMEL SORUN ÜZERİNE KURGULANDI”

Tezcan, Türkiye’nin “ekonomi, demokrasi, eğitim, toplumsal barış ve dış politika” olmak üzere 5 temel sorunu olduğunu belirterek, seçim bildirgelerinin de bu 5 temel sorun üzerine kurguladığını kaydetti. Tezcan, “Bu sorunları çözecek esaslı bir seçim bildirgesini yarın Sayın Genel Başkanımız açıklayacak” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN İLK MİTİNGİ ESKİŞEHİR’DE

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, yarın yapılacak seçim beyannamesi toplantısının MHP’nin programı ile aynı saate denk geldiğinin anımsatılması üzerine, “İki siyasi parti bu konuda centilmence görüşmeler yürütüyorlar. Centilmenlik düzeyinde çözülecek bir düzenleme yapılacak” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun miting programına ilişkin de Tezcan, ilk mitingin 27 Mayıs Pazar günü Eskişehir’de yapılacağını kaydederek, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yle de ortak mitingler düzenleneceği bilgisini verdi.

Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesiyle açıkladığı memura 3600 ek gösterge vaadiyle ilgili ise, CHP’nin bunu daha önce defalarca gündeme getirdiğini anımsatırken, “Seçim kapıya dayanınca, telaş içinde vereceklerini söylüyorlar. CHP muhalefetteyken bile AK Parti’yi zorlayarak kısmi değişiklikleri yaptıracak gücünü göstermiştir” yorumunu yaptı.

ÖZKAN’LA POZ VERDİLER

Tezcan, Özkan’la yumruklu kavga ettikleri iddiasına ilişkin soru üzerine ise tebessüm ederek, “Değil kavga etmek, aramızda zerrece kötü söz hiçbir zaman geçmemiştir, ne daha önce ne milletvekilliği döneminde ne de o gece. Haberin tamamı palavradır. Yaşanan bir olayın değiştirilerek anlatılması bile değil, masa başında üretilmiş palavradır, uydurulmuş bir haberdir” diye konuştu.

Özkan da, “Olmayan, hiç yaşanmamış bir olaydan yola çıkarak, üretilmek istenen bir senaryo. Amacı, sonucu, oyuncuları, her şeyi bizim tarafımızdan biliniyor” dedi. Tezcan’la “karanlık günlerin dostu” olduklarını ifade eden Özkan, “(Haziran) 25’inden sonra korksunlar, birlikte daha çok şey yapacağız” dedi.

Tezcan ve Özkan açıklamaları sırasında kameralara samimi bir şekilde poz verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.