Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

CHP Sözcüsü Öztrak: “Atanmış Bakan Değil, Seçilmiş Sayın Erdoğan Bilgi Vermeli”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Anayasamıza göre milli güvenliğin sağlanması ve Silahlı Kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne karşı Cumhurbaşkanı sorumludur. Ulusumuzu derin bir üzüntüye boğan bu meselede, TBMM’yi bilgilendirme görevinin, atanmış bakanlar yerine, seçilmiş Sayın Erdoğan tarafından yapılması Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin manevi şahsiyetine saygının gereğidir. Bu, aynı zamanda Anayasa’nın 104. ve 117. maddelerinin de emridir." dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün MYK sonrasında CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

 

EN UZUN GECE

Dün yılın en kısa, ayın en uzun gecesini yaşadık. Kalplerimizi Ramazan ayına hazırlandığımız mübarek bir gecede, başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere, milletimizin ocağına ateş düştü. İdlib’de 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu, 32 askerimiz de yaralandı. Allah’tan şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz. Yaralı askerlerimize acil şifa, şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Kayıplarımız büyük, acımız ise tarifsizdir.

 

"YARIN TBMM’DE KAPALI OTURUM İÇİN BAŞVURDUK"

Dün gece yaptığımız MYK toplantısında, İdlib’deki gelişmeleri değerlendirdik. Bugün devam eden toplantımızda da dün akşam başladığımız değerlendirmeye devam ettik diyen Öztrak, "Şu anda MYK toplantımız bitti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bu konuyu görüşmek üzere, kapalı oturumla toplantıya çağırma kararını dün gece almıştık. Bugün de Grup Başkanvekillerimiz, Anayasamızın hükümleri doğrultusunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yarın saat 14.00’te olağanüstü toplanması ve konuyu kapalı bir oturumda görüşmek için TBMM Başkanlığı’na başvurdu." dedi. 

 

"TÜRK ORDUSU, MECLİS’İN ORDUSUDUR"

Bu toplantı çağrımız, Anayasamızdaki gerekçelere dayanmaktadır diyen Öztrak, "Bu, birlik ve bütünlük içinde, yaşanan çok sıkıntılı süreci aşma gayretidir.  Öncelikle, Türk ordusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ordusudur. Anayasamıza göre Başkomutanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin manevi varlığından ayrılmaz bir bütündür. Onlarca şehidi varken, TBMM’nin buna sessiz kalarak, hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez." dedi. 

 

"BU, AYNI ZAMANDA ANAYASA’NIN 104. VE 117. MADDELERİNİN DE EMRİDİR"

İkinci olarak, Anayasamıza göre milli güvenliğin sağlanması ve Silahlı Kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne karşı Cumhurbaşkanı sorumlu olduğunu belirten Öztrak, "Ulusumuzu derin bir üzüntüye boğan bu meselede, TBMM’yi bilgilendirme görevinin, atanmış bakanlar yerine, seçilmiş Sayın Erdoğan tarafından yapılması Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin manevi şahsiyetine saygının gereğidir. Bu, aynı zamanda Anayasa’nın 104. ve 117. maddelerinin de emridir." dedi. 

 

OLAĞAN TAKVİMDE GÖRÜŞME, YAŞANANLARI SIRADANLAŞTIRIR

Yine bu husus, ulusça birlik ve beraberliğimizin sağlanması bakımından son derece yararlı olacaktır diyen Öztrak, "Bu nedenle sorumluluk makamı, bu bilgilendirmeyi kendisi yapmalıdır. Böyle bir toplantının, Meclis’in olağan takvimine uydurulması, yaşananları sıradanlaştırmaktan başka bir işe yaramaz. TBMM Başkanını Meclis’in hukukuna sahip çıkmaya, milletimizin iradesinin tecelligahı olan TBMM’de ortak aklı aramanın önünü açmaya davet ediyoruz. Bizim parti olarak tek beklentimiz budur. Bu konuda yine bugün sorulara cevap vermesi gereken makam hala sustuğundan, bugün de soru almayacağım." dedi. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.