Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek

CHP Sözcüsü Öztrak, CHP’nin Buhrandan Çıkış Stratejisini Açıkladı

CHP Sözcüsü Öztrak, Türkiye’nin içinde olduğu buhranın sebebinin, bugüne kadar yapılan hatalar olduğuna dikkat çekti, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında buhrandan çıkış için izlenecek stratejinin ana hatlarını açıkladı.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısına, Bitlis’teki helikopter kazasında şehit olan Mehmetçiklere Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

 

BUHRANIN SEBEBİ, BUGÜNE KADAR YAPILAN HATALAR

Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu buhranın sebebinin, AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar izlediği hatalı politikalar olduğunu ifade eden Öztrak, 2002’de iş başına geldiğinde kucağında güven uyandıran bir program bulan AK Parti’nin 2007 yılına kadar bu programla yola devam ettiğini söyledi. Dünyada sıcak paranın bol olduğu dönemde Erdoğan Hükümetlerinin ekonomiyi sıcak parayla şişirdiğini kaydeden Öztrak, özellikle 2013’ten itibaren, tek adam rejimi kurma hevesiyle ekonomide üst üste hatalar yapıldığını belirtti.

 

MİLLETİ UÇURMADI, MİLLETİN CEBİNDEN 241 MİLYAR DOLARI UÇURDU

Erdoğan’ın “milleti uçuracak” diye pazarladığı tek adam vesayet rejiminin, milletin cebinden 7 yılda 241 milyar doları uçurduğunu söyleyen Öztrak, “2013’te 958 milyar dolar olan milli gelirimiz, 2020’de 717 milyar dolara kadar düştü. Milli gelirde 2008’deki milli gelirin bile gerisine düştük. Böyle bir gerilemeyi bu millet daha önce hiç yaşamadı” diye konuştu. Öztrak, iki yıldır süren tek adam rejimi döneminde hayat pahalılığının olağan üstü seviyelere ulaştığını, 1,7 milyon vatandaşın mevcut işini kaybettiğini, gerçek işsiz sayısının 11 milyonu aşarak rekor kırdığını söyledi.

  

HÜKÜMETİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Erdoğan’ın kurduğu vesayet rejiminin millete bir faydasının olmadığının iki yılda anlaşıldığını, Saray Hükümetinin beyin ölümünün gerçekleştiğini, milletin Hükümetin “fişini çekmek için” sabırsızlıkla sandığı beklediğini ifade eden Öztrak, CHP İktidarında buhrandan çıkışın yol haritasını maddeler halinde açıkladı.

 

Buna göre CHP’nin İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi çerçevesinde uygulayacağı buhrandan çıkış programının ana hatları şu şekilde;

- CHP iktidarında buhrandan çıkışın anahtarı “Yeni Kadrolar, Yeni Kurumlar ve Yeni Kurallar” olacak.

- “Yeni ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” kurulacak, Cumhurbaşkanı tarafsız olacak.

- Kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı sağlanacak.

- Esnaf ve çiftçi borçlarının faizleri silinecek, anapara ödemeleri uygun vadeye yayılacak.

- “Aile Destekleri Sigortası” kurulacak. Herkesin büyüme sürecinden hak ettiği payı alması sağlanacak.

-“Yolsuzlukla Mücadele Eylem Planı” ile iddialı bir “İstihdam Stratejisi” hazırlanıp uygulanacak.

-Türkiye’nin potansiyelini hayata geçirmek için “Stratejik Planlama Teşkilatı” kurulacak.

-Dövizle garanti verilen Kamu Özel İşbirliği Projelerine, paralel bütçeye dönüşen Varlık Fonu uygulamalarına son verilecek.

-Dış politika “Devletin Bekası, Milletin Refahı” üzerine inşa edilecek.

-Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurulacak.

-Suriye’de normalleşmeye katkı verilecek, Türkiye’deki Suriyeliler güven içerisinde ülkelerine geri dönmeleri sağlanacak. 

-Körfez ülkelerinden Doğu Akdeniz’e uzanan “Refah Hilali”nde, Mersin, Ceyhan ve İskenderun Körfezleri tüm Doğu Akdeniz’in Rotterdam’ı olacak.

-Geleceği ve potansiyeli olan şirketler desteklenecek, zombi şirketler sistemin dışına taşınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.