CHP Terör İçin Yürüyecek

CHP’li milletvekilleri Tunceli’de bu kez teröre karşı yürüyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadığı yürüyüşe 10 milletvekili ve Grup Başkanvekili eşlik edecek.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Tunceli’de gerçekleştirilecek teröre karşı yürüyüşün ayrıntılarını verdi.

Çiçek, “Genel Başkan’ın katılması planlı değil ama 10’a yakın milletvekilimiz yürüyüşte olacak. Grup Başkanvekilimiz yürüyüşte olacak. Bu yürüyüşe Tunceli il başkanımızın ortaya koyduğu iradeyi diğer yetkililerimizden de bekliyoruz. Terör bir insanlık suçudur” dedi.

İstanbul’da Yaşanan Sel

Dursun Çiçek, İstanbul’da yaşanan sel felaketinde yaşanan sıkıntıları sinevizyonla basın mensuplarına izletti.

Çiçek, iktidar partisini eleştirerek gerekli altyapının olmadığını belirtti. Çiçek, “25 yıla yakındır İstanbul’u iktidar partisi yönetiyor. Sonuç salı günü bütün milletin gözleri önünde yaşandı. Yeşil alanları imara açmak yerine yeşil alan olarak korumak ve vatandaşın hizmetine sunmak esastır. Üniversitelerin kampüslerine göz dikmek yerine o kampüslerin öğrenciler tarafından daha etkin kullanılması için tedbir alınmalıdır” diye konuştu.

Askeri Öğrenciler

FETÖ soruşturması kapsamında Başbakanlık tarafından kurulan, “OHAL İnceleme Komisyonu” na genç askerlerin başvurularının kabul edilmediğini belirten Dursun Çiçek, “Biz onların yanındayız. Devlet onları meslek sahibi yapmak için aldı. Sözleşme imzalattı. Ama aynı şeyi devlet yaptığında ne tazminat ödedi ne de haklarını korudu” dedi.

TSK’da Yeniden İstihbarat Birimi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yeni bir istihbarat biriminin kurulduğunu söyleyen Çiçek, “Daha önce silahlı kuvvetlerde istihbarata karşı koyma birimleri vardı. Etkisiz hale getirildi. 15 Temmuz’dan sonra da küçük birimler oluşturulmuştu, bunun kurumsal hale getirileceğini öğreniyoruz. Özellikle okula alınacak ve göreve atanacakların bir birim olması öngörülüyor. Ancak bize gelen bazı şikayetler de var. Harbiye’yi kazanmış öğrenci, geliyorlar muhtara, komşusuna, namaz kılar mı, oruç tutar mı, mezhebi nedir diye soruşturuyorlar. Bunlar yanlıştır. Bunları yargı makamlarına ileteceğiz” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.