Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

CHP Yetki Kanunu’nu AYM’ye Götürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, Bakanlar Kurulu’na kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde yapılacak düzenlemelerle ilgili yetki veren düzenlemenin yürütmesinin durdurulması talebiyle 13 Mayıs Pazartesi günü Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı.

Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “tek adam yönetiminin, uyum yasalarını parlamentodan kaçırarak, yetki kanunu çıkarıp KHK’larla Türkiye’yi tek adam rejimine hazırlama peşinde” olduğunu ifade etti. Bunun Gazi Meclis’i devre dışı bırakmak anlamına geldiğini belirten Tezcan, “Bundan sonra ne AK Parti ne MHP Genel Başkanının ‘Gazi Meclis’ diyerek övünme hakları yoktur. Gazi Meclis’in yetkilerinin elinden alınmasına ilişkin ittifak içinde olan tek adam koalisyonunun, Gazi Meclis’in şanı üzerinden bir şeyler söyleyemeye hakkı kalmamıştır. Bunlar Gazi Meclis’i topal etme girişimleridir. KHK ile bir yeni sistem inşa etmeye çalışıyorlar, bu telaşlarının nasıl esiri olduklarını gösteriyor” dedi.

TBMM’nin ihtiyaç duyulan düzenlemeleri yapabilme kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Tezcan, “Bu yetki kanunu, çok açıkça Anayasa’ya aykırıdır, Meclis’in yetkilerinin gasp edilmesidir, Pazartesi günü bu konuda yürürlüğü durdurma talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne müracaat edeceğiz” diye konuştu.

15 VEKİLİN DURUMU: “GENEL BAŞKANIMIZIN MÜRACAAT ALMA YETKİSİ DEVAM EDİYOR”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılan ve ardından tekrar CHP’ye dönen 15 ismin milletvekillikleriyle ilgili, “Aday başvurularıyla ilgili müracaatlar kapandı ama müracaat alma tamamen ortadan kalkmadı, Parti Meclisi’miz Sayın Genel Başkana bu konuda yetki vermişti. Bu nedenle özel durumlarda, Sayın Genel Başkanımızın müracaat alma yetkisi devam etmektedir. 15 milletvekili arkadaşımız müracaatlarını yaptılar” dedi.

GÜRSEL EROL ELAZIĞ’DAN ADAY

Tezcan, son gün olan 21 Mayıs’ta milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesinin ardından 24 Mayıs’ta da aday tanıtımını yapacaklarını belirterek, adaylığı kesinleşen bir ismi de açıkladı. Tezcan, “Sayın Genel Başkanımız, Elazığ’da, şu andaki Tunceli Milletvekilimiz Gürsel Erol’u görevlendirdi. Şu anda yeri belli olan tek isim, milletvekili adayımız Gürsel Erol. O da şu anda benden duydu belki” diye konuştu.

Tezcan, milletvekilliği adaylığı için toplam 2 bin 319 kişinin başvurduğunu da kaydederek, bunların bin 706’sının erkeklerden, 613’ünün kadınlardan, 166’sının da gençlerden oluştuğunu belirtti.

İYİ PARTİLİ AYDIN’IN ADİL ÖKSÜZ İDDİASI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Adil Öksüz iddiasına ilişkin de Tezcan, “Tek adam koalisyonu iktidarda kalmak için her türlü numarayı çevirebileceğini gösterdi ama hangi numarayı çevirirlerse çevirsinler millet bunlara itibar etmeyecektir. Zaten Adil Öksüz’ün bu hükümetten çok uzak ve bağımsız olduğunu tahmin etmiyoruz. Adil Öksüz’ü yakalayıp getirme değil, onu yapacaklarsa ellerinin altındaki birini, bir kere daha yeni bir görevlendirmeyle ortaya çıkaracaklar, demektir ama bu konuda somut bir bilgim yok. Sayın Koray Aydın’ın açıklaması üzerine yaptığım bir yorum” dedi.

ORTAK MİTİNG PLANI YOK

Tezcan, “Millet İttifakı”nı oluşturan partilerin şu anda bir ortak miting yapma planı olmadığını da belirtirken, Saadet Partisi’nden bazı isimlerin CHP listelerinden milletvekili adayı gösterileceği iddiasıyla ilgil de, “Millet İttifakı bir pazarlık ittifakı değildir. Böyle bir çalışma söz konusu değil. Ancak bu yolculuk sırasında belirli ihtiyaçlar ortaya çıkarsa, o çerçevede tekrar bir araya gelinip ortak değerlendirmeler yapılabilir. Şu anda milletvekili paylaşımına ilişkin bir konu yoktur, hiç olmamıştır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.