Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli gündem özeti kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Ak Parti Kemer İlçe Başkanı Uğur Ozan Gazioğlu

CHP’de Fikri Sağlar’a "Kınama" Cezası

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar için Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından “kınama” cezası verildi. Karar, 15 üyeli YDK’da oy birliği ile alındı.

PM tarafından “kesin ihraç” talebiyle YDK’ya sevk edilen Sağlar’a, “kınama” cezası çıktı.

CHP YDK, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan başkanlığında toplandı. Toplantıda sözlü savunma yapması beklenen Sağlar’ın, rahatsızlığı nedeniyle gelemediği ifade edildi. Sağlar, daha önce yazılı savunmasını vermişti.

15 üyeli YDK toplantısının sonunda Sağlar’ın “kınama cezası” ile cezalandırılmasına oy birliği ile karar verildi.

CHP YDK Sekreteri Ali Hikmet Akıllı tarafından yapılan açıklamada, “CHP Parti Meclisi’nin 7 Nisan 2017 tarih ve 2017/3 sayılı kararı ile, Tüzüğün 70/A-a,b,d maddesi uyarınca ‘Kesin Çıkarma’ cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine karar verilen Fikri Sağlar’la ilgili olarak, Yüksek Disiplin Kurulu’nca 26 Mayıs 2017 tarihli toplantıda yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda, Fikri Sağlar’ın Tüzüğün 70/C-a,b,c maddesi uyarınca ‘Kınama Cezası’ ile cezalandırılmasına oy birliği ile ve kesin olarak karar verilmiştir” denildi.

CHP Tüzüğüne göre, parti suçlarını düzenleyen 70. maddenin, “Kınama Cezası Verilecek Parti Suçları” başlığını taşıyan C fıkrasının ilgili maddeleri şöyle:

“a. Parti yararlarını zedeleyici yayın ve propaganda yapmak,

b. Parti görevlilerini küçültücü sözler söylemek, parti çalışmalarını zorlaştırıcı eylem ve davranışlarda bulunmak,

c. Parti üyeler ve yöneticiler hakkında bilerek ve isteyerek aslı olmayan söylentiler çıkarmak, bunları yaymak.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.