Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

CHP’de Kritik PM Toplantısı Başladı

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar’ın Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevkini görüşmek üzere genel merkezde olağanüstü toplandı.

Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) alınan kararla, Sağlar hakkında disiplin soruşturması başlatılması için PM’den talepte bulunulmuştu. Bu talebin ardından, Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla toplanan PM’de Sağlar’ın durumu görüşülecek.
MYK, Sağlar’ın “kesin çıkarma” talebiyle tedbirli olarak YDK’ya sevk edilmesini istiyor. 60 üyeli PM’de Sağlar’ın ihracı için salt çoğunluğun oyu gerekiyor. Sağlar da toplantıda, savunma yapacak.

SAYEK BÖKE DE TOPLANTIDA
Öte yandan dün yaşanan sürpriz gelişmeyle, Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa eden İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin de PM toplatısına katıldığı ifade edildi.

ALTAY:“SİYASETTE HER ŞEY MÜMKÜN”
Toplantı öncesi, genel merkeze gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Böke’nin istifasıyla birlikte partide son yaşananların sürpriz olmadığını ifade ederken, başka istifalar bekleyip beklemediği konusunda, “Siyasette her şey mümkün ama ben beklemiyorum” dedi.
Olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ilgili de Altay, “Bir iki kişi bir şey talep ediyor diye olmaz. Kurultayın toplanmasının şekli bellidir” diye konuştu. Altay, “PM toplantısından olağanüstü kurultay kararı çıkar mı” sorusuna da “PM’nin gündemi belli, başka bir gündemi yok” yanıtını verdi.

ERDEM: “OLAĞAN KURULTAY SÜRECİNİ BEKLEMEK DAHA SAĞLIKLI”
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de, “Partinin olağan kurultay süreci başlamıştır. Olağanüstü kurultay mevcut delegasyonla kurultay yapmak demektir. Olağan kurultay da bu delegasyon değil, başka delegasyon gelecek demektir. Yeni delegasyon da Marslı olmayacaktır, CHP’li olacaktır. Olağan kurultay sürecini beklemek, yenilenmiş yapıyla kongre sürecini tartışmak daha sağlıklı olur, diye düşüyorum” dedi.

YILMAZ: “TÜRKİYE’NİN KURTARICIYA İHTİYACI YOK”
Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da, “Arzu etmediğimiz, hak etmediğimiz gündemleri konuşuyoruz. Türkiye’nin de partimizin de buna ihtiyacı yok. Bugün PM’nin vereceği karar tüm bu sıkıntıları giderecektir. Türkiye’nin kurtarıcıya ihtiyacı yok, Türkiye’nin güçlü partilere ve organizasyonlara ihtiyacı var. Bir tek kurtarıcımı var o da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sürekli bir kurultay tartışmasını, sürekli bir genel başkanlık tartışmasını asla doğru bulmam” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.