CHP’den “Adalet Meydanı” Teklifi

CHP, Adalet Yürüyüşü’nün bitiş noktası olan, Maltepe Sahil Dolgu Alanı’nın adının “Adalet Meydanı” olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.

İstanbul Milletvekilleri; TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş ve Onursal Adıgüzel tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, Türkiye’de bağımsız ve tarafsız bir yargının inşa edilmesi, adaletin herkes için ve eşit şekilde uygulanabilmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 15 Haziran’da Adalet Yürüyüşü’nün başlatıldığı anımsatıldı.
Bu yürüyüşün siyasal parti adına değil, adalet isteyen herkes adına ve adalete ihtiyacı olan tüm insanlar için başlatıldığı belirtilen gerekçede, şöyle denildi:

“Kaldı ki, Adalet Yürüyüşü devam ederken toplumun her kesiminden ve her ideolojiye sahip binlerce kişi bu yürüyüşe katılarak adalet taleplerini dile getirmiş, getirmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki bu karanlık döneminde en çok ihtiyaç duyulan kavramlardan biri olan adalet kavramının tesisi için gerçekleştirilen bu büyük ve onurlu yürüyüşün toplumda yarattığı olumlu heyecan ve etkinin gelecek nesillere de ışık tutması ve unutulmaması için Adalet Yürüyüşü’nün bitiş noktası olan bölgenin adının ‘Adalet Meydanı’ olarak değiştirilmesini önermekteyiz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.