Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

CHP'den Askeri Sendika Teklifi

CHP, askeri kurum ve kuruluşlarda çalışan memurların kendi hizmet kollarında sendika kurabilmeleri için yasa teklifi verdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu İş Sözleşme Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklif ile Toplu Sözleşme Kanunu’nun 5’inci maddesine “Savunma ve Güvenlik Hizmetleri” de eklenerek TSK’da çalışan memurların bu hizmet kolunda sendika kurabilmelerine olanak sağlanıyor.

Teklif yasalaşırsa, askeri kıta, karargâh ve kurumlarda çalışan sivil memurlar kendi hizmet kollarında kurulan sendikalara üye olabilecek.

Teklifin gerekçesinde,  “Savunma ve Güvenlik Hizmetleri” ayrı bir hizmet kolu olarak tanımlanarak,  Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı,  Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, MSB Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı gibi askeri kurumlarda çalışan memurların sendika kurabilecekleri hizmet kolunun tanımlandığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.