Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel recep tayyip erdoğan tüsiad palandöken

CHP'den Başbakan'a: Tüm Dokunulmazlıkları Kaldıralım

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan’ın dokunulmazlık açıklamasına, “Hepsi tek oylamadır, gelin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım” diye seslendi.

-“FİŞLEME YASASINA DİRENMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”-

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısının bütçeden sonraya bırakıldığını hatırlatarak, “Eğer endişelerimizi bertaraf edecek ve Türkiye’nin hak ettiği çağdaş demokrasinin gereği bir kanuna dönüşürse bütçe sonrasında bunu görüşebiliriz, aksi takdirde tavrımız nettir. Bu fişleme yasasına direnmeye devam edeceğiz” dedi.

-“TÜRBEYİ EVDEN EVE TÜRBE TAŞIMACILIĞI ŞEKLİNDE PYD’YE Mİ TAŞITTINIZ?”

PYD lideri Salih Müslim’in açıklamalarına işaret eden Özel, “Başbakan’a soruyoruz. PYD’nin lideri Salih Müslim’i teröristbaşı ilan ettiniz. Kendisi terör örgütünün başı mıdır, Süleyman Şah Türbesinin taşınmasının koordinatörü müdür? Bu türbeyi evden eve türbe taşımacılığı şeklinde PYD’ye mi taşıttınız?” diye sordu.

Özel, “Mülteci ve Sığınmacılar Bakanlığı” ile “Denizcilik Bakanlığı”nın kurulmasını da istedi.

-“ŞÜPHE EDİLEBİLECEK BAKANLARIN KENDİSİNDEN EMİN OLUNAN MAKBUL BAKANLARA ZİMMETLENMESİNİN HAZIRLIĞIDIR”-

AR-GE kanunu görüşmelerini hatırlatan Özel, bakanların kendileri dışında bir bakana vekalet ederek oy kullanabilmeleri imkanı verdiğini belirterek şöyle dedi:

“Sayın Fikri Işık’a sordum, hangi bakan adına oy kullanıyorsunuz, bilmediğini söyledi. Kürsüye başvurdum. Sayın Fikri Işık kimin adına oy kullanıyor dedim. Herhangi birinin adına kullanıyor olabilir dediler. Belgeyi verin dedim. Belgenin yukarıda bir föyde toplu halde olduğunu söylediler. Fotokopisini aldım. Elimde Türkiye Cumhuriyeti bakanlarının her birisinin her bir bakana verdikleri genel oy verme vekaletnamesi var. Her bakan her bakana vermiş her zaman için. Ayşe, lale, jale bütün mahalle birbirine kefil olmuşlar, birbirleri yerine oy kullanıyorlar. Bu açık bir anayasa ihlali. Bunun bir anlamı var. Kabine Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bakanlardan ve Davutoğlu’na yakın bakanlardan oluşuyor. Ve tavrından şüphe duyulan, başkanlık sistemine mesafeli olabilecek, perdeyi çektiğinde içeride ne yaptığından şüphe edilebilecek bakanların kendisinden emin olunan makbul bakanlara zimmetlenmesinin hazırlığıdır. Kritik bir anayasa oylamasında bazı bakanlar oylamaya katılmamaları kendilerine telkin edilecek belki de cumhurbaşkanı tarafından bir yurt dışı gezisine de götürülebilirler o gün. Ve tavrından emin olunan bakanlar içeriye girecek ve diğerleri yerine oy kullanacaklar.”

-CHP, MECLİS BAŞKANLIĞINA BAŞVURMAYA HAZIRLANIYOR-

Bu konuda iki adım atacaklarına dikkat çeken Özel, “Eğer kim kimin yerine oy kullandığını bilmiyorsa bu görüşme olmadıysa bir vekaleten oy kullanmadan değil, bir bakanın çifte oy kullanmasından, duble oy kullanmasından, bir bakanın oyunun iki oy geçmesinden bahsedilir. Bu durumla ilgili Meclis Başkanlığına gerekli başvuruyu yapıyoruz. Bir daha böyle bir şey uygulanmamasıyla ilgili. Meclis Başkanlığı tarafından olumsuz bir cevap verilirse Danıştay’a götüreceğiz. Bu konuda cevap vermeme, oyalama, uygulamayı yapalım görülsün derlerse eylemli bir içtüzük ihlali olarak Anayasa Mahkemesinin de konusu olur” diye konuştu.

Reza Zarraf’ın ortağı Babet Zencani’nin İran’da idama mahkum olduğunu belirten Özel, “Bizim burada plaket alanların muadil suçu işleyenlere İran’a verilen cezanın bütün vatandaşlarımızın kulağına küpe, bütün vicdanlara bir iz bırakması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

- TAMAMIMIZIN DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dokunulmazlıkların bütçeden sonra geleceğini ifade ettiğini belirten bir basın mensubunun, “CHP’nin tavrı ne olur?” sorusuna Özel şu yanıtı verdi:

“Türkiye’de bir dokunulmazlık sorunu var. Doğru olan kürsü dokunulmazlığıdır. Kürsüde konuştuğunuzu konuşursunuz. Dokunulmazlık bundan ibarettir. Bunun dışında suç işleme özgürlüğü diye bir şeyiniz yoktur.

Bu zırh HDP milletvekilini koruyorsa da doğru değil, AKP’li milletvekilini koruyorsa da doğru değil, beni koruyorsa da doğru değil. Grubumuzdan 30’un üstünde milletvekili hakkında 135 tane fezleke bugüne kadar ulaştı elimize, tamamımızın dokunulmazlığını kaldırılmasını talep ediyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 500’e yakın fezlekesi var, tamamının dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ediyoruz, HDP’nin, MHP’nin ne kadar dokunulmazlık zırhı arkasında milletvekili varsa kaldırılsın.

Şimdi Başbakan şu soruyla karşı karşıya. Diyorlar ya ‘HDP’li milletvekilinin dokunulmazlığına ne düşünüyorsun’. Biz HDP’li milletvekilinin önünde bizim hakkımızdaki dokunulmazlık dosyalarının bir zırh olmasının bir kamuflaj olmasının kendimize kurtarmak için herkesin yargı karşısında hesap vermesi gerekliliğinin önünde durmayacağız. Sayın Başbakan da durmasın.

Kemal Kılıçdaroğlu başta kendi dokunulmazlığı olmak üzere tüm milletvekillerimizin dokunulmazlık korunmasının arkasından çıkmasının talimatını vermiştir. Sayın Başbakan’ın bu konudaki tavrını dikkatle takip edeceğiz.”

-“CHP TARİHSEL TAVRINI SÜRDÜRÜYOR”-

Dokunulmazlık oylamasına dikkat çeken Özel, “Kararı veriyorsunuz, parmakları kaldırıyorsunuz, kimsenin dokunulmazlık zırhı kalmıyor. Siz HDP’li milletvekili üzerinden kendi hırsızlıkla suçlanan, rüşvetle suçlanan milletvekilini korumaya mı devam edeceksiniz yoksa toplumda böyle bir talep var hep beraber hesap verelim mi diyeceksiniz.

CHP tarihsel tavrını sürdürüyor. Hiçbir dokunulmazlığın hiçbir milletvekilini korumasını talep etmiyoruz. Bizim istisnamız yok, istisnası olanlar konuşsun” diye konuştu.  

-“HEPSİ TEK OYLAMADIR, GELİN BÜTÜN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRALIM”-

“Sadece HDP’li vekillerin dokunulmazlık dosyaları Genel Kurul’a gelirse tavrınız ne olur?” sorusuna Özel, “Hepsi tek oylamadır, gelin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. AKP ve HDP bunu karma komisyona getirirlerse karma komisyonda CHP’nin yetkilileri CHP’nin yetkili kurullarında görüşülmüş, alınmış kararlar gereğince partinin tavrını net ortaya koyarlar. Şimdi sanki bütün dokunulmazlıkları kaldırmak uzun iş, bir-iki dokunulmazlığı kaldırmak kısa işmiş gibi gösteriyorlar. Biz de diyoruz ki hepsi aynı iş. Bir oya bakar” yanıtını verdi.

“HDP’li Tuğba Hezer’in dosyası sadece gelirse ne yaparsınız?” sorusuna da Özel, “Hangi dokunulmazlık kaldırılacak olursa olsun CHP’nin tavrı aynı olacak” dedi.

-“DEVLET BAHÇELİ’NİN AĞZINDA BİR BAKLA VAR, BU BAKLANIN UCUNU ÇIKARDI”-

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “referandum” açıklamasının hatırlatılması üzerine Özel, “Devlet Bahçeli’nin ağzında bir bakla var, bu baklanın ucunu çıkardı. Başbakan da demiş ki, ‘Tavrını netleştir’. MHP ile AKP arasındaki arka kapı diplomasisi için ne arka kapıymış be arkadaş diyoruz. Her ihtiyaç duyulduğunda birlikte olundu. Seçimlere gidildi, 80 kişi ile yola çıktığı bir otobüsün uykusuz yorgun dikkatsiz şoförü gibi yolda kaza yaptı, otobüsü ortadan ikiye böldü, 40 tane yolcuyu öldürdü, kırkıyla yola devam ediyor, hala daha ne arka diplomasiymiş be arkadaş. Bir bakıyorsunuz AKP’nin ihtiyaç duyduğu bir yerde bir yerlerde karşıdan selektör yakıyor MHP, AKP’ye” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.