Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

CHP'den Başkanlık Resti

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Anayasa Mutabakat Komisyonu’na ilişkin, “Eğer Türkiye sadece başkanlık kelimesine takılırsa 24. Dönemde olduğu gibi 26. Dönemde de boşa bir mesai harcar, yazık olur Türkiye’ye” dedi.

CHP İş Kazaları Meslek Hastalıkları Komisyonu üyeleri İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İstanbul Esenyurt’ta 3 işçinin ölümüyle sonuçlanan iş kazasına ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

-“BÜYÜK BİR İHMAL SONUCU GERÇEKLEŞEN BİR KAZA”-

Kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sibel Özdemir şöyle dedi:

“Büyük bir ihmal sonucu gerçekleşen bir kaza. Bu alanda büyük bir ihmal ve denetimsizlik mevcut. Başarılı bir Anadolu lisesi öğrencisi kardeşimiz, bu yıl üniversite sınavına katılacak. Sınav ücretini de ödemek üzere bu ara tatilde çalışmak üzere İstanbul’a gelmiş olduğunu öğrendik. Şantiye alanını incelediğimiz zaman gerçekten işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda hiçbir ortamın olmadığını gördük.”

-“2016 OCAK AYINDA İSE 110 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ”-

Uluslararası Çalışma Örgütünün verilerine işaret eden Özdemir, “Türkiye işçi ölümlerinde dünyada üçüncü sırada, Avrupa’da ise birinci sırada. 2015 yılında 1700 işçi hayatını sadece iş kazaları nedeniyle  kaybetti. 2016 Ocak ayında ise 110 işçi hayatını kaybetti” dedi.

Çalışan çocuklara da dikkat çeken Özdemir, “Uluslararası Çalışma Örgütünün verilerine göre yaklaşık Türkiye’de 1 milyon çocuk haftada 40 saat çalışarak aile bütçesine katkı vermek durumunda” diye konuştu.

-“İŞ KAZASI DEĞİL BU BİR CİNAYET”-

Bekaroğlu da bunun bir kaza değil, cinayet olduğunu iddia ederek, “İş kazası değil, bu bir cinayet. Devam eden katliam süreçlerinin bir parçası. Burada açıkça bu tedbirleri almayan işverenler ve daha büyük ölçüde de bunları denetlemeyen devlet sorumludur. Bu cinayetin failleridir bunlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görevini yapmadığından dolayı bu kazalar oluyor” dedi.

-“ADALET VE KALKINMA PARTİSİ BİR SAMİMİYET SINAVI DA VERECEK”-

Anayasa Mutabakat Komisyonu’na ilişkin soruya da Bekaroğlu, “Onlar, Anayasa Mutabakat Komisyonu dediler bu sefer uzlaşma yerine mutabakat komisyonu dediler. Biz de ülkeyi darbe hukukundan arındırma komisyonu süreci diyoruz. Anayasa çalışmalarıyla 12 Eylül darbe yasalarını eş zamanlı olarak ele almak anayasa çalışması devam ederken Meclis’te de 12 Eylül yasalarını değiştirmek bizim teklifimizdir. Ama öyle görünüyor ki hükümet sadece tüketilmesi gerekli bir süreç olarak görüyor bu Anayasa Uzlaşma Komisyonu sürecini öyle görüyor. Dolayısıyla burada Adalet ve Kalkınma Partisi bir samimiyet sınavı da verecek. CHP çok açıktır, nettir, eğer Türkiye sadece başkanlık kelimesine takılırsa 24. Dönemde olduğu gibi 26. Dönemde de boşa bir mesai harcar, yazık olur Türkiye’ye. Biz açık ve net söylüyoruz, Türkiye’de gelişmiş, çoğulcu, katılımcı bir demokrasiyi ayağa kaldırmak için CHP bütün katkılarını yapacak” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.