Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı

CHP’den Cumhurbaşkanı’na Yanıt: "Tek Adam Yönetiminin Maliyeti 200 Milyar TL"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “Vize krizinin maliyeti 50 milyar TL’dir ama tek adam yönetiminin, mühürsüz referandumun Türkiye’ye maliyeti 200 milyar TL’dir. Eğer AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan, bu hesabı da merak ediyorsa hükümetin ekonomiden sorumlu bakanlarını göndersin bu hesabı kendilerine anlatalım, onlar da sarayda anlatsınlar” dedi.

Erdoğdu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Erdoğdu, daha önce "ABD ile yaşanan vize krizinin vatandaşa 50 milyar TL maliyetinin" olduğunu açıkladıklarını belirterek şöyle dedi:

“Bugün AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan, 'Nereden çıktı bu 50 milyar TL' diye bize soru sormuş. Vize kriziyle birlikte döviz kurlarında çok ani yükselmeler oldu. Bizim reel sektördeki firmalarımızın 211 milyar dolar açık pozisyonu var. Yaşanan bu vize krizi sonucunda reel sektörümüzün zararı 26 milyar Türk Lirası’dır.

Yaşanan bu kriz dolayısıyla toplam borsa değerimiz 813 milyar liradan ortalama 790 milyar TL’ye kadar düşmüştür. Kaybımız 23 milyar liradır. Bu vize krizi 'al papazı ver papazı' ilişkisine dayanan vize krizi sadece kura ve borsaya değil aynı zamanda faiz yükselmesine de yol açmıştır.

Türkiye’nin kamu brüt iç borç stoku 540 milyar TL, kamu brüt dış borç stoku da 331 milyar TL’dir ve iç borcumuzda faiz yükselmesi dolayısıyla 3 milyar TL, dış borcumuzda 11 milyar TL artış olmuştur.

Toplam rakam yaklaşık 63 milyardır, ancak varsayımlarımızdaki bazı borçlarımızın sabit ödemeli olması gibi teknik yaklaşımları da çıkardığımızda ortalama 50 milyar TL ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve devletinin bu 'al papazı ver papazıyla' başlayan vize kriziyle zararı oluşmuştur.

Vize krizinin maliyeti 50 milyar TL’dir ama tek adam yönetiminin, mühürsüz referandumun Türkiye’ye maliyeti 200 milyar TL’dir. Eğer AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan, bu hesabı da merak ediyorsa hükümetin ekonomiden sorumlu bakanlarını göndersin bu hesabı kendilerine anlatalım, onlar da sarayda anlatsınlar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.