Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank milli eğitim bakanlığı

CHP'den Dava Yanıtı

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AK Parti’nin “slogan” davasına ilişkin, “AK Parti, CHP öksürdüğünde, sağa baktığında sola baktığında, her şeyi yargıya taşır” dedi.

Bekaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Parti TBMM Grup Yönetiminin CHP Grup toplantısındaki sloganlar için dava açtığının hatırlatılması üzerine Bekaroğlu, “Bunlar yeni şeyler değil. AK Parti, CHP öksürdüğünde, sağa baktığında, sola baktığında, her şeyi yargıya taşır. O olay bildiğiniz gibi Sayın Genel Başkanımıza yapılan yumurtalı saldırı üzerinde olmuştur. Dolayısıyla yeni bir şey değildir. Sayın Genel Başkanımızın 40’a yakın dosyası vardır. Çok sayıda milletvekillerimizin de böyle dosyaları da vardır. Bir sene sonra tekrar toplu bir anayasaya ek madde eklerler mahkemelerin önüne çıkarız” yanıtını verdi.

Reza Zarrab dosyasına ilişkin soruya Bekaroğlu, “Mızrak o kadar büyüktü ki çuvala sığması mümkün değildi. Bir yerde takıldı. Şimdi bunu da diyecekler ki görüyorsunuz, bakın, Amerika’sıyla, Avrupa’sıyla, paraleliyle, dikdörtgeniyle herkes bize karşı. Bunların hepsi yalandır diyeceklerdir. Bunların hiçbiri yalan değildir. Bu işin örtülmesi mümkün değil. Şimdi Amerika’da Zarrab soruşturmasında çıkıyor” dedi.

MHP’deki kurultay tarihi tartışmasına ilişkin soruya Bekaroğlu, “İşi bilen hukukçularla bu işi değerlendirdim. Hukukta işin içinden çıkamıyor. Maalesef, MHP böyle bir sıkıntı yaşıyor, umarım aşarlar ve ayrı bir parti olarak AKP’den ayrı bir parti olarak Meclis’te muhalefet etmeye devam ederler” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.