Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

CHP’den Edip Uğur Açıklaması: "Savcılarımızı Soruşturma Açmaya Davet Ediyoruz"

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Savcılarımızı Balıkesir Belediye Başkanı Sayın Edip Uğur’un tehdit yoluyla istifa ettirilmesi konusunda soruşturma açmaya davet ediyoruz” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur’un bugün istifasını açıkladığı basın toplantısı üzerine açıklama yaptı. Durumu demokrasi ve yerel yönetimler için kara bir gün olarak nitelendiren Torun, “Savcılarımızı Balıkesir Belediye Başkanı Sayın Edip Uğur’un tehdit yoluyla istifa ettirilmesi konusunda soruşturma açmaya davet ediyoruz” dedi.

“EDİP UĞUR YAPILAN TEHDİTLERİN AİLESİNE KADAR ULAŞTIĞINI İFADE ETMİŞTİR”

Torun, son günlerde istifa eden AK Partili belediye başkanlarının neredeyse tamamının görevlerinden istifa etmeleri yönünde baskıya maruz kaldıklarını çeşitli biçimlerde ifade ettiklerini bildirerek, “Ne var ki Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Edip Uğur bugün yaptığı açıklamada, istifa etmesi için yapılan tehditlerin evine, ailesine kadar ulaştığını ifade etmiş, bu koşullar altında göreve devam etme koşullarının ortadan kalktığını belirterek, 2014 Yerel Seçimleri’nde devraldığı Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmiştir” ifadelerini kullandı.

“İSTİFA AÇIKLAMASI BAŞLI BAŞINA BİR SUÇ DUYURUSUDUR”

CHP’li Torun, açıklamasında şunları kaydetti:

“’Aileme kadar ulaşan biçimde tehdit edildim’ diyen bir büyükşehrimizin belediye başkanıdır ve tehditler neticesinde bıraktığı kamu görevi olan 308 bin oy alarak seçildiği büyükşehir belediye başkanlığıdır. Bugün demokrasimiz ve yerel yönetimler için kara bir gündür. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Edip Uğur’un yapmış olduğu istifa açıklaması başlı başına bir suç duyurusudur. Bu açıklamayı duyan ilgili savcılarımızın hemen harekete geçerek, konuya ilişkin soruşturma başlatması bir zorunluluktur. Belediye başkanımızın tehdit edilmesi yasalarımız açısından bir suç teşkil ettiği gibi, Anayasanın birden fazla maddesini ihlal eden bir suç niteliği de taşımaktadır.

“BU TEHDİT ANAYASA’NIN İHLALİ ANLAMINA GELMEKTEDİR”

Seçme ve seçilme hakkının Anayasal bir hak olarak tehdit altında bulunması yanında, belediye başkanımızı istifaya sevk eden bu tehdit Anayasa’nın 127. Maddesinin de ihlali anlamına gelmektedir. 127. Madde belediye başkanlarımızın iradeleri dışında görevlerinin sona erdirmenin yargı yoluyla olacağını açık biçimde belirtirken, bu tür bir iradeyi yasal olmayan yollardan kullananlar, birçok yasa yanında Anayasa’yı da ihlal etmişlerdir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.