Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP’den Erdoğan’a: Neyi Kaptırmadılar Ki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet Şurası’ndaki “Bu bir özeleştiridir, UYAP’ı maalesef FETÖ’cülere kaptırdık” sözlerine ilişkin “Neyi kaptırmadılar ki? Bırakın kaptırmayı, devleti teslim ettiniz” dedi.

“Neyi kaptırmadılar ki? Sayın Erdoğan, ‘UYAP’ı  FETÖ’cülere kaptırdık’ dediniz, neyi kaptırmadınız? Bırakın kaptırmayı, devleti teslim ettiniz, TSK’nın kozmik odasına soktular. Harem-i ismetidir silahlı kuvvetlerin kozmik oda. Ondan sonra da dediler ki ‘FETÖ kozmik odadan bunları aldı’, şimdi casusluktan yargılıyorlar. Bu casusluğa yardım ve yataklık yapan ve altyapıyı hazırlayan sizdiniz. Siz niye yargılanmıyorsunuz? Siz de yargılanacaksınız. Evet, yapılan casusluktu ama bu casusluk kendi kendine olmadı. Hazırladınız, her şeyi teslim ettiniz. Yargıyı, UYAP’ı, devleti teslim ettiler, milleti teslim edecekleri sırada FETÖ’nün ayakları sürçtü, millet de işe el koydu. İnşallah şimdi başka yapılara teslim edilmesine de fırsat vermeyecek.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bu bir özeleştiridir, UYAP’ı maalesef FETÖ’cülere kaptırdık” sözlerine ilişkin, “Neyi kaptırmadılar ki? Bırakın kaptırmayı, devleti teslim ettiniz” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. MYK’nın gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Tezcan, açıklamalarından önce, salonda bulunan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, karanfil verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa ziyaretinde AB sürecine yönelik “Ne olur bizi alıverin’ diyecek halimiz yok” sözlerini eleştiren Tezcan, “Türkiye AB standartlarını hak eden bir ülkedir. AB’nin onayı için değil, bu halk o standartlarda yaşamayı hak ettiği için Türkiye AB standartlarına ulaşmak zorundadır. Bunu Türkiye AB’nin kapısında kapıcı olsun diye istemiyoruz, halkımız hak ettiği için istiyoruz. Hükümetin yapması geren şudur, AB’nin kapısında dilenci olmayın ama fasıl açılmasını da beklemeyin. Buyurun, AB standartları ne ise hep beraber, muhalefet olarak destek vereceğiz. Türkiye’de gerekli müktesebatı oluşturmak için bütün çalışmaları yapalım, hangi kanun gerekiyorsa çıkaralım” dedi.

“HÜKÜMET OHAL BAĞIMLISI OLMUŞ”

Hükümeti ‘OHAL bağımlısı’ olmakla suçlayan Tezcan, “Bonzai bağımlısı, uyuşturucu bağımlısı gibi… OHAL’siz yönetemiyorlar Türkiye’yi. Müptelası nasıl uyuşturucu olmadan yaşayamaz, bunlar da OHAL’siz yaşayamaz hale gelmişler. OHAL’in olduğu yerde AB standartları olmaz” diye konuştu.

“FRANSA ERDOĞAN’A BÜYÜK HAÇ NİŞANI VERSİN”

Erdoğan’ın, Fransa’da parça et ithalatı sözü verdiğini de anımsatan Tezcan, “Akıllara zarar. Türkiye’de hayvancılığı, tarımı bitirdiler, ithalat lobisi hakim. Tunus’tan da ‘zeytinyağı alacağım’ dedi. Gittiği yerden bir şey alıyor, aldığı verdiği her söz Türk çiftçisini perişan ediyor” dedi.

Tezcan, 2012 yılında dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e Fransa tarafında tarım alanında şövalye liyakat nişanı verildiğini anımsatırken, “Herhalde Erdoğan da bir başka Fransız nişanına talip ama Fransız Hükümeti’ne tavsiyemdir, daha yüksek bir nişan bulmanız lazım. Herhalde O’na da Büyük Haç nişanını, Fransa’nın en yüksek nişanını vereceklerdir” diye konuştu.

“ERDOĞAN’A YURT DIŞI YASAĞI KHK’SI”

Hükümetten, Erdoğan için “KHK talebinde bulunan” Tezcan, “Ne zaman yurt dışına çıksa Türk çiftçisinin, halkın zararına ne yapacak diye dikkatle bekler olduk. Şimdi hükümetten bir talebimiz var, OHAL’in bir önce kaldırılmasını istiyoruz ama kalkıncaya kadar gelin bir KHK da bizim talebimiz üzerine çıkarın; AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yurtdışı yasağı koyun, gitmesin. Nereye giderse çiftçimizin başına bela olacak bir kararla dönüyor. Hiç olmazsa bu kadar zararlı KHK’dan sonra milletin menfaatine bir KHK çıkarmış olursunuz” dedi.

“İKTİDARIN SONU OHAL HASTALIĞINDAN GELECEK”

Türkiye’nin 18 aydır OHAL’le yönetildiğini ifade eden Tezcan, OHAL süresinin yeniden uzatılacak olmasına kesinlikle karşı olduklarını belirtti. Tezcan, “OHAL yetkilerin kullananlar, yargıya, yürütmeye, emniyete, istihbarat, her şeye hükmeder durumdalar. Artık darbenin ucu OHAL yetkisini kullanan AK Partili yöneticilere uzanacağı zaman frene basıyorlar, böyle bir Türkiye yarattılar. Uyuşturucu müptelalığı kötüdür, her gün dozunu artırır, ondan sonra altın vuruş derler, kendi kendilerini imha ederler. Bu iktidar OHAL müptelalığıyla kendi kendi bitirecek noktaya gelecek, bu iktidarın sonu OHAL hastalığından gelecek millet bunun hesabını sandıkta soracak. Onun için tavsiyemizdir, OHAL’ derhal kaldırılmalıdır” diye konuştu.

MHP’YE: “HEDEF YAVRU İKTİDAR OLMAKMIŞ”

Tezcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacakları açıklamasına işaret ederken, “Geçmişte Sayın Erdoğan MHP’yi ‘yavru muhalefet’ diye tabir ederdi, onlar da bundan çok rahatsız olurlardı. Yaşanan süreçten görüyoruz ki ‘yavru muhalefetin’ hedefi de ‘yavru iktidar’ olmakmış. Bugün gelinen nokta bir yavru iktidar üslubu. Erdoğan’ı eleştiriyoruz, cevap Sayın Bahçeli’den geliyor. Sayın Bahçeli, sizin muhabbetinizi Allah artırsın ama Erdoğan adına bize cevap verme zorunluluğunuz olmasın, AK Parti’nin bir sözcüsü var” dedi.

ERDOĞAN’IN “ÖZELEŞTİRİ” SÖZLERİ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet Şurası’ndaki “Bu bir özeleştiridir, UYAP’ı maalesef FETÖ’cülere kaptırdık” sözlerini şöyle değerlendirdi:

“Neyi kaptırmadılar ki? Sayın Erdoğan, ‘UYAP’ı, FETÖ’cülere kaptırdık’ dediniz, neyi kaptırmadınız? Bırakın kaptırmayı, devleti teslim ettiniz, TSK’nın kozmik odasına soktular. Harem-i ismetidir silahlı kuvvetlerin kozmik oda. Ondan sonra da dediler ki ‘FETÖ kozmik odadan bunları aldı’, şimdi casusluktan yargılıyorlar. Bu casusluğa yardım ve yataklık yapan ve altyapıyı hazırlayan sizdiniz. Siz niye yargılanmıyorsunuz? Siz de yargılanacaksınız. Evet, yapılan casusluktu ama bu casusluk kendi kendine olmadı. Hazırladınız, her şeyi teslim ettiniz. Yargıyı, UYAP’ı, devleti teslim ettiler, milleti teslim edecekleri sırada FETÖ’nün ayakları sürçtü, millet de işe el koydu. İnşallah şimdi başka yapılara teslim edilmesine de fırsat vermeyecek.”

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANININ SOYLU FOTOĞRAFI: “ÜZERİNDE KONUŞULACAK BİR ŞEY DEĞİL”

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın, sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla fotoğrafını paylaşmasına ilişkin ise Tezcan, “Bir fotoğraftır, üzerinde konuşulacak bir şey olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.