Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis zorlu psm demet akalın Aleyna Tilki gülben ergen Sertab Erener ermenistan tarkan Ebru Gündeş

CHP’den Hande Kader Sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye genelinde 8 yılda kaç LGBT bireyin öldürüldüğünü sordu.

Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 2 yıl önce nefret cinayeti sonucu hayatını kaybeden transseksüel kadın Hande Kader cinayetini anımsatarak, şu soruların yanıtını istedi:

“Hande Kader cinayetinin üzerinden yaklaşık 740 gün geçmesine rağmen, iddianamesinin hala hazırlanmamasının gerekçesi nedir?

Hande Kader’in trans kadın olması sebebi ile dosyanın üzeri kapatılarak faili meçhul cinayet olarak gösterilmeye çalışıldığı iddiaları doğru mudur?

2016 - 2018 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre işlenen nefret cinayetlerinde kaç vatandaşımız öldürülmüştür? Öldürülen vatandaşlarımızın yaş guruplarına göre dağılımı nedir?

2016 - 2018 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre nefret cinayetlerini işleyen kaç kişi hakkında ne tür yasal işlemler yapılmıştır?

2016 - 2018 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre işlenen nefret cinayetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalar yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu çalışmalar nelerdir?

LGBT birey olması sebebi ile yaşadıkları civarda mobbing gören, konu ile ilgili şikayetçi olan ve yaşadıkları evden çıkarılmaya zorlanan kaç kişi vardır? Yapılan şikayetlerden kaçı hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?

LGBT birey olması sebebi ile işten çıkarılmalar hususunda 14 Ağustos 2018 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam açılan dava sayısı kaçtır? Bu davalar nasıl sonuçlandırılmıştır?

2010 – 2018 yılları arasında yıllar bazında 14 Ağustos tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç LGBT birey öldürülmüştür?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.