Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Kovid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

CHP’den Hayvan Hakları İçin Teklif

CHP, sahipli veya sahipsiz hayvanları kasten öldürenlere 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Ceza Kanunu ile 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklife göre, sahipli veya sahipsiz hayvanları her kim kasten öldürürse 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Sahipli veya sahipsiz hayvanlara her kim kasıtlı olarak kötü davranır, acımasız ve zalimce işlem yapar, döver, aç ve susuz bırakır, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakır, bakımlarını ihmal eder, fiziksel ve psikolojik acı çektirir, hayvanları, gücünü aştığı açıkça görülen fiillere zorlar, hayvanların kesin olarak öldüğü anlaşılmadan, vücutlarına müdahalelerde bulunur, hayvanlara tecavüz eder, işkence yapar, sağlık nedenleri ile gerekli olmadıkça bir hayvana zor kullanarak yem yedirir, acı, ıztırap ya da zarar veren yiyecekler ile alkollü içki, sigara, uyuşturucu ve bunun gibi bağımlılık yapan yiyecek veya içecekler verir ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Hayvanları Dövüştürenlere 2 Yıldan 7 Yıla Kadar Hapis

Teklife göre hayvanları başka bir canlı hayvanla dövüştürenler ise 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Sahipli veya sahipsiz hayvanların, her kim ölümüne, yaralanmasına, kalıcı olarak beden bütünlüğünün bozulmasına taksirle neden olursa 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Anahtar Kelimeler:
ChpHayvan Hakları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.