Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar yunanistan ak parti abd vakıfbank

CHP’den İçişleri Bakanı Soylu’ya: Derhal İstifa Etmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. İçişleri Bakanlığı makamındaki kişinin orada oturmaya devam etmesi milletin güvenliği için en büyük tehdit ve tehlikedir” dedi.

Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Valilere talimat gönderdim; CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin” sözlerine yanıt veren Tezcan sert konuştu.

“DEHŞET VERİCİ, TERBİYESİZCE, VİCDANSIZCA”

Soylu’nun açıklamalarının toplumu derinden ve esaslı biçimde yaraladığını ifade eden Tezcan, şöyle devam etti:

“Bu kadar sorumsuz, bu kadar ölçüsüz, bu kadar ayarsız bir açıklamayla neyi amaçladıklarını anlamak çok güç. İçişleri Bakanı Soylu, şehit cenazeleri üzerinden toplumu bölme hesabı içine girmiştir. Şaşırdık, önce şaka haber sandık. Dehşet verici, terbiyesizce, vicdansızca, hadsiz ve sorumsuzca bir açıklama. Bir bakan, toplumu terörize eden böyle bir açıklamayı nasıl yapar? Aklımız tutuldu, anlamak mümkün değil.

“EN AZ PKK KADAR BÖLÜCÜ BİR AÇIKLAMA”

Bu toplumu, bölen, kutuplaştıran, çatışmaya tahrik eden bir açıklamadır. Kaos yaratma açıklamasıdır. Bu bir kaos planının parçası olarak yapılabilecek bir açıklamadır. Eğer aklına geleni ölçüsüzce söyleyebilme özelliğine sahip birisi değilse bu muhtemel bir derin, karanlık, kaos planının dışavurumunun işaretidir. En az PKK kadar bölücü bir açıklamadır. Toplumu bölen, çatıştıran bir açıklamadır. Bölücü bir içişleri bakanı vardır. Terörize eden, toplumu çatışmaya sürükleyen bir İçişleri Bakanı vardır.

“DERİN, KARANLIK KAOS PLANLARI”

Şehit cenazelerinden kaos yaratma peşindeler. Kabul edilebilir değil. Bu çağrı, şehit cenazelerini ve camileri kavga alanı haline getirme çağrısıdır. Derin, karanlık kaos planları böyle çağrılarla hayata geçirilir.

Milletimizin dikkatini çekiyorum; İçişleri Bakanının görevi şehit cenazelerini önlemektir, şehit cenazelerinde protokol düzenlemesi yapmak değildir. İçişleri Bakanı sorumsuzca şehit cenazelerinde protokol düzenlemeye girip camileri, cenaze alanlarını çatışma alanı haline getirme peşindedir.

“SOYLU’NUN BAKANLIĞI MİLLET İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE”

Milleti bölmenize, çatıştırmanıza müsaade etmeyeceğiz. İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Böyle bir anlayışın Türkiye’de İçişleri Bakanı olarak görev yapması mümkün değildir. İçişleri Bakanlığı makamındaki kişinin, bu ifadelleri sarf eden kişinin orada oturmaya devam etmesi milletin güvenliği için en büyük tehdit ve tehlikedir. İç güvenlikle sorumlu olan bir bakan iç güvenlik tehdidi haline gelmiştir.

“NE OLURSA OLSUN İL BAŞKANLARIMIZ TÖRENLERDE YER ALACAK”

Arzumuz şehit cenazelerinin son bulmasıdır. İnşallah bir daha şehit cenazeleri gelmez ama şehit cenazeleri gelirse bu çağrı ne olursa olsun il başkanlarımız camilerde cenaze törenlerinde yer alacaktır. Bunu engellemeye kimsenin haddi ve hakkı yoktur. Ortaya çıkacak olumsuz her durumun sorumlusu Süleyman Soylu’dur, şimdiden herkesin bunu bilmesini istiyoruz.

“İŞLEM BAŞLATACAĞIZ”

Bazı gazete manşetlerine baktığımız zaman ne yazık ki böyle bir kaos planı hazırlığının işaretlerini görüyoruz. Sorumsuz bazı gazete manşetlerinde bir terör saldırısı üzerinden CHP'ye dönük bir kaos projesinin hazırlandığı işaretini alıyoruz. O sorumsuz gazetelerle ilgili yasal işlem başlatacağız. CHP'ye kimsenin bunu söylemeye hakkı yoktur. İçişleri Bakanı siyasal olarak istifa etmek zorundadır üzerine gideceğiz, hakkında hukuki her türlü girişimde de bulunacağız.

“SÜLEYMAN SOYLU, ERDOĞAN’A GÖZ KIRPIYOR”

Belli ki Süleyman Soylu, Erdoğan’a göz kırpıyor. Yeni dönemin İçişleri Bakanı olmak için ‘senin en sorumsuz silahşörün ben olurum’ diyor. ‘Hangi kaos planını hayata geçirmek istersen, ben cengaverce bunun temsilcisi olurum’ diyor ama milletin bölünmesine toplumun çatışma içine sürüklenmesine müsaade etmeyeceğiz ve bize dönük bu saldırılara pabuç bırakmayacağız. Süleyman Soylu'nun derhal istifa etmesi ya da azledilmesi gerekir.”

“GÜNDEMİMİZDE İSTİFA YA DA KURULTAY YOK”

Tezcan, gazetecilerin soruları üzerine olağanüstü kurultay tartışmaları ve Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrıları konusunda  ise, “Gündemimizde istifa ya da kurultay yoktur. Önümüzde iki büyük seçim vardır. Bir yerel seçimler bir de ondan sonraki genel seçim. Parti bütün hazırlığını buna göre yapmak ve yürütmekle yükümlüdür” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.