Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP’den İstifa Eden Mansur Yavaş, Parti Üyesi Değil

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi yeniden gündeme Mansur Yavaş’ın CHP’ye üye olmadığı ortaya çıktı. Yavaş, 2016 yılının Nisan ayında CHP’den istifa etmişti.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş’ın ismi yeniden gündeme geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün bazı gazetelere verdiği demeçte, “Ankara’da Mansur Bey siyasette önemli bir figür. Onunla arada bir konuşuyorum. Partiye üyeliğini yapmadı ama bizim kesimde de sevilen bir isim” dedi.

İsmi yeniden gündeme gelen Yavaş’ın, CHP üyesi olmadığı ortaya çıktı.

2 Yılda İstifa Etti

Yavaş, 2013 yılının Aralık ayında partiye üye olmuştu. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve az farkla seçimi kaybeden Yavaş, 2016 yılının Nisan ayında ise CHP’den istifa etmişti.

Yavaş, istifa dilekçesini hem CHP Genel Merkezi’ne, hem de parti üyeliğinin resmen düşürülmesi için Yargıtay’a vermişti.

12. Madde İle Üye Yapılmıştı

MHP kökenli olan ve Ankara Beypazarı İlçe Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Yavaş, yerel seçimler için CHP tüzüğünün 12. maddesi uyarınca partiye üye yapılmıştı.

Söz konusu tüzük maddesine göre, “Başka bir parti mensubu ya da bağımsız olarak TBMM üyeliği ile belediye başkanlığı yapmış ve yapmakta olanların, sendikalar, meslek odaları ve birlikleri başta olmak üzere, ülke genelinde örgütlenmiş kurum, kuruluş ve etkin sivil toplum örgütlerinin üst düzey yöneticilerinin, ülkeye önemli bilimsel, siyasal, sosyal, kültürel, sanatsal, ekonomik ve sportif hizmeti geçenlerin, Genel Başkanca önerilen kişilerin” üyeliğe yazılmasına karar verilebiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.