Öne Çıkanlar gündem özeti bugünün gündemi gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı

CHP’den ‘İstismar’ Suçlarına İlişkin Kanun Teklifi

CHP, cebir, tehdit ve hile olmaksızın, on yedi yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişinin şikâyet aranmaksızın 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Ceza Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Teklifte yer alan düzenlemeler şöyle:

“Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, 5 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Cinsel davranışın sarkıntılık düzeyinde kalması hâlinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Fiilin, şehvet gayesi ile vücuda organ sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, 7 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunacak.

Bu suçlardan dolayı hükmün açıklanması geriye bırakılamayacak. Bu suçlarda haksız tahrik ve iyi hal indirim uygulanmayacak.

Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, 7 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Cinsel istismarın sarkıntılık düzeyinde kalması hâlinde 8 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek. Sarkıntılık düzeyinde kalmış suçun failinin çocuk olması hâlinde soruşturma ve kovuşturma yapılması mağdurun, velisinin veya vasisinin şikâyeti bağlı olacak.

Cinsel istismarın, şehvet gayesiyle vücuda organ sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, 10 yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasına hükmolunacak.

Bu suçlardan dolayı hükmün açıklanması geriye bırakılamayacak. Bu suçlarda haksız tahrik ve iyi hal indirim uygulanamayacak.

-Reşit Olmayanla Cinsel İlişki-

Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, 17 yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet aranmaksızın 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Fail mağdurdan üç yaştan daha büyük ise, şikâyet koşulu aranmaksızın, cezası yarı oranda arttırılacak.

Suçun mağdur ile arasında evlenme yasağı bulunan kişi tarafından işlenmesi hâlinde, şikâyet aranmaksızın, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına hükmolunacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.