Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP’den Karasu Soruları

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Karasu Belediye Başkanı’nın İller Bankası'ndan aldığı 46 milyon liralık kredinin kullanımı sırasındaki hak edişlerinin bayındırlık birim ve piyasa fiyatlarının çok üstünde olduğu iddialar doğru mu?” diye sordu.

Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Karasu Belediye Başkanı’nın İller Bankası'ndan aldığı 46 milyon liralık kredinin kullanımı sırasındaki hak edişlerinin bayındırlık birim ve piyasa fiyatlarının çok üstünde olduğu iddialar doğru mu?

Belediyenin özel bir firmadan temin ettiği parke taşlarına kesilen faturalarla, alınan taş bedelleri arasında belediye aleyhine uçurum olduğu iddiaları doğru mudur?

Söz konusu ihaleye giren başka firmalar var mıdır? Var ise, bu firmalar hangileridir?

Söz konusu ihaleye sunulan en düşük ve en yüksek teklif bedelleri ne kadardır? En düşük ve en yüksek teklifi sunan firmalar hangileridir ve bahse konu firmaların yöneticileri ve ortakları kimlerdir?

Söz konusu iddiaları araştırmak üzere görevlendirilen müfettişler incelemelerini tamamlamış mıdır?

46 milyon liralık ihaleyle ilgili yapılan işler ile parke döşenen cadde ve sokaklarda kullanılan malzemelerin teknik olarak tespiti konusunda Sakarya Valiliği’nin görevlendirdiği bilirkişi incelemelerini tamamlamış mıdır?

Belediyenin parke taşlarını hangi şirket temin etmiştir? Söz konusu bu şirketin yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşmaktadır?

Anılan tüm iddialar doğru ise, bahse konu yolsuzluğa karışanlar, ihmali ve sorumluluğu bulunanlar hakkında inceleme başlatılarak gerekli yasal işlemler yapılacak mıdır?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.