Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

CHP’den Milletvekillerine Medya Yönergesi

CHP Medya Tutum Belgesi ile CHP Medya İletişim Yönergesine göre milletvekilleri katılacakları televizyon programları ile ilgili davet alınca kabul etmek konusunda karar vermeden önce CHP TBMM nöbetçi grup başkanvekiline bilgi verecek. Parti içi sorunlar medya ve kamuoyu önünde tartışma konusu yapılamayacak.

CHP Genel Merkezi’nden gönderilen CHP Medya Tutum Belgesi ile CHP Medya İletişim Yönergesi milletvekillerine sunuldu.

MEDYAYA ÇIKMADAN İZİN ALACAK

CHP Medya Tutum Belgesine göre, medyaya çıkmadan önce CHP üyeleri, yönetici ve seçilmiş kişileri izin alacak. Medya ve kamuoyu önüne çıkacak CHP üyeleri ile yönetici ve seçilmiş kişileri stratejik önemdeki konular hakkında şahsi görüş ve kanaatleri açıklayamayacak. Parti içi sorunlar medya ve kamuoyu önünde tartışma konusu yapılamayacak.

CHP’nin Medya İletişim Yönergesine göre, milletvekilleri katılacakları televizyon programlar ile ilgili davet alınca kabul etmek konusunda karar vermeden önce CHP TBMM nöbetçi grup başkanvekiline bilgi verecek.

Yönergeye göre, CHP’yi temsil edecek kişiler uzmanlık alanı doğrultusundaki televizyon programlarına konuk olacak, uzmanlık alanları dışındaki programlara ilgili kişiler yönlendirilecek.

Programın konusu ile ilgili parti programı ve söylemi dışında bir görüş belirtilmeyecek.

Canlı olmayan televizyon yayınları için montaj sonrası hazırlanan içeriğin görülmesi istenirken “yapılan söylemin montajla çarpıtılmasının önüne geçilmelidir” denildi.

Tercih edilen medya grubunun son derece önemli olduğu ifade edilen yönergede, “Partinin iç organlarında konuşulması gereken hususlar medya önünde konuşulmamalı, ülkenin menfaati için ilkemiz daima ‘kol kırılır yen içinde kalır’ olmalıdır” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.