Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd

CHP'den MİT İçin Araştırma Komisyonu Talebi

CHP, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet teşkilatı için Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde,  Emniyet teşkilatı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nda terör saldırıları konusunda "çok ciddi istihbarat zafiyeti" bulunduğu iddia edildi.

Bu iki önemli kurumun zaman zaman kendi aralarında çeşitli sorunlar yaşadıkları kamuoyunda gündeme geldiği belirtilen önergede şöyle denildi:

“İstihbarat teşkilatlarının haberi olmadan şehirlerde bombalar patlamakta, insanlar hayatlarını kaybetmektedir. Yalnızca son süreçte, Suruç, Diyarbakır, Sultanahmet ve Ankara’daki terör saldırıları sonucu yüzlerce insan hayatlarını kaybetmiştir. Böylesi bir ortamda Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ve Emniyet Teşkilatının görevlerini yerine getiremediği açıkça görülmektedir.”

Önergede, “Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Teşkilatının terör saldırıları konusundaki istihbarat zafiyetlerinin ortaya çıkarılması, Ankara’da yaşanan terör olaylarındaki güvenlik zafiyetinin saptanması, Ankara Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere, bazı il ve ilçelerde Emniyet Müdürlüğü makamlarına atama yapılmamasının nedenlerinin araştırılması, terör saldırılarının önlenememesinde sorumluluğu bulunanların tespiti” gerekçesiyle araştırma komisyonu kurulması istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.