CHP’den Seçim İttifakına Karşı Baraj “Sıfır” Olsun Teklifi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti ve MHP’nin ittifak teklifine ilişkin, “Yapılan iş bir ittifak değildir, iltihaktır. Baraj ittifakıdır. Aslında bize bir ahlaksız teklif yapılıyor” dedi. Özel, “Bu ahlaksız teklife karşı başka bir teklifimiz var, baraj tüm partiler için sıfır olsun” önerisinde bulundu.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Halkevlerine operasyon yapıldığını” belirterek, şöyle dedi:

“Onlar haftanın hayırcısı. AKP, haftanın hayırcısını seçiyor, geçmiş süreçte 16 Nisan’da ‘hayır’ demiş kim varsa onu cezalandırıyor. Devleti bir suç örgütü gibi yönetmeye alışmış olan Adalet ve Kalkınma Partisi tenhada kıstırma yöntemine gidiyor. Tek tek ve tenhada kıstırdığıyla hesaplaşıyor.

“BİR HAD BİLDİRME BİR SİNDİRME OPERASYONUDUR”

Yapılan iş tek adam rejimine hayır kim diyorsa onları teker teker toplayıp haddini bildirmektir. Bu 16 Nisan ile hesaplaşmak olduğu gibi yapılacak olan ilk seçimlere yönelik de bir had bildirme, sindirme operasyonudur.”

“SORUNUN PARÇASI OLANLAR ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLAMAZLAR”

Çocuk istismarını önlemeye ilişkin kurulan komisyona değinen Özel, şöyle dedi:

“Çocuk istismarı konusundaki yaşananlar, hepimizin kanını donduran, rahatsız etmenin ötesinde  infiale sürükleyen bir noktadayız. 6 tane bakandan oluşmuş olan komisyonun çalışmaları 16 yıllık AKP iktidarının bu döneminde çözüm gibi gösteriliyor. Sorunun parçası olanlar çözümün parçası olamazlar.”

“YAPILAN BİR İLTİHAKTIR, BARAJ İTTİFAKIDIR”

AK Parti ve MHP’nin ittifak teklifine ilişkin de Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yapılan iş bir ittifak değildir, iltihaktır. İki tane baraj sorunu olan partinin bir araya gelip kendi sorunlarını çözmek ama halkın milletin sorunlarına hiçbir şey söylememek üzere yaptıkları birlikteliğin ürünüdür bu. Yapılan şey ittifaksa adı baraj ittifakıdır.

Formülü buldular. ‘Almanlar galipse biz de galip sayılacaktık Almanlar mağlup olunca biz de mağlup sayılacaktık.’ AKP seçimden barajı geçerse MHP’de geçmiş sayılacak. Meselenin bütün özeti bu.

“BİZ HALKLA İTTİFAK KURARIZ”

Başbakan il kongrelerini gezerken çıkıyor diyor ki ‘Ey Kılıçdaroğlu Kemal Bey ya korkma çekinme bu ittifak kapısı sana da açık, gel milli ittifaka sen de katıl.’ Kardeşim hani biz ‘gayri milliydik.’ Bir tek derdin var, koltuk. Binali Bey hadi oradan senin bu ittifak dediğinin içinde CHP’nin kendi için gördüğü hiçbir şey yok. Biz halkla ittifak kurarız.

“SALTANAT İTTİFAKINA HAYIR DİYORUZ”

Saltanat ittifakına, saray ittifakına hayır diyoruz. Seçim meselesinde akla zarar düzenlemeler var, seçim güvenliği meselesinde.

Boş daireye seçmen meselesi denetlenemez, mahalle içinde denetlenemez apartman içinde denetlenemez hale geliyor. Jandarma polis denetiminde yapılan bu seçim demokratik bir seçim olmaz.

Şimdi diyorlar ki mühürsüz pusula ve zarflar artık kanuna göre de geçerli olacak. İşlenmemiş suça af getirmez kanun. Yapılan iş yapılan düzenlemenin tamamı Adalet ve Kalkınma Partisiyle ve MHP’nin birlikte seçimden hak etmedikleri bir başarıyı çıkarmak için gayretlerinden ibaret.

“BENİM İTTİFAKIM HALKLA, MİLLETLE”

Yaptıkları düzenleme şudur, küçük partiler için yüzde 10 barajı durmaktadır. İttifak kuran partiler varsa o partilerin yeri için fiilen AKP’nin en iyi bildiği iş yapılmakta, parsel bazında imar düzenlemesi yapılmaktadır. Diyor ki hadi sen de ittifak kur. Kardeşim benim ittifakım halkla, milletle.

“AHLAKSIZ TEKLİF”

Aslında bize sunulan teklif, aynı zamanda şu teklif var ya şu ahlaksız teklif bize bir ahlaksız teklif yapıyor. Diyor ki bu baraj sorunu olmayan partiye diğer bütün partileri muhtaç eden mecbur eden bir düzenleme.

“BARAJ TÜM PARTİLER İÇİN SIFIR OLSUN”

Bu ahlaksız teklife karşı başka bir teklifimiz var. Aslında geçen Mart ayında verdiğimiz bir tekliften en özet en can alıcı maddeyi bir kez daha verdik, üç grup başkanvekilinin imzasıyla. Baraj tüm partiler için sıfır olsun. Biz CHP olarak kimse bize yedeklenmesin bütün siyasi partiler baraj sorunundan kurtulsun diyoruz.”

CHP NE YAPACAK

İttifak teklifinin komisyon görüşmeleri sırasında CHP’nin tavrının ne olacağına ilişkin de Özel, “Parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi paketi bir yıldır Meclis’te bekliyor. CHP gidecek o komisyonda bekleyen 86 tane maddeyi teker teker savunacak. Bizim Adalet ve Kalkınma Partisiyle MHP’nin birbirinin paçasına tutunarak yükselmeye çalışma ittifakına verilecek tavizimiz, verilecek katkımız yok ama o komisyon AKP ve MHP’nin tapulu malı değil. O 26 maddelik kanun teklifinin beklediği yerde 86 maddelik kanun teklifi bir senedir bekliyor. Birleştirme teklifini vereceğiz. Her bir maddesinin önergesini vereceğiz ve bunlara bütün dünyanın ve Türkiye’nin gözü önünde bakalım bu beyefendiler ne yapacaklar onu göreceğiz” dedi.

“SİYASİ YANKESİCİ BUNLAR”

İttifak teklifine ilişkin soruya Özel, “Utanmasalar boş oylar, geçersiz oylar da ittifaka sayılır diyecekler” diyerek şöyle devam etti:

“Bu tamamen milli irade hırsızlığı. Bu hesap siyasi yankesiciliktir. Milli irade hırsızlığıdır. Kendi kazdığı kuyuya düşenler vardır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.