Öne Çıkanlar Arap Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çin Ulusal Bayramı galataport

CHP’den TRT Teklifi

CHP, elektrik faturalarından alınan TRT payının kaldırılması amacıyla kanun teklifi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu imzasıyla Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununun Bazı Maddelerinin Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Elektrik abonelerinden alınan “TRT payı”nın bir kanuni dayanağa sahip olmakla birlikte elektrik kullanımıyla ilgisi olmayan, haksız bir bedel olarak tüketiciye yansıtıldığı iddia edilen teklifin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan araştırmalara göre 1-20 Mart 2017 tarihleri arasında TRT’de yayınlanan 6 programda cumhurbaşkanına, 15 programda AKP yetkililerine yer verilirken CHP, MHP ve HDP ile ilgili tek bir programa yer verilmemiştir.
 TRT Haber kanalında ise 1-20 Mart tarihleri arasında Cumhurbaşkanına 321 dakika, AKP’ye 568 dakika yer verilirken CHP, MHP ve HDP’ye hiç yer verilmemiştir. Söz konusu tarihler arasında TRT Haber’in iktidarla ilgili 889 haberi yayınlanırken muhalefetle ilgili hiç haber yayınlanmamıştır.
 1-10 Mart 2017 tarihleri arasında referanduma dair haber bültenlerinde, miting ve konuşmalarla ilgili haberlerde Cumhurbaşkanlığına 53,5, AKP’ye 83, MHP’ye 14,5 saat ayrılırken CHP’ye 17 saat, HDP’ye ise 33 dakika ayrılmıştır.
 1-20 Mart 2017 arası canlı yayınlarda Cumhurbaşkanına 169 saat, AKP’ye 301,5 saat ayrılırken MHP’ye ayrılan süre 15,5 saat, referandumda ‘hayır’ diyeceklerini açıklayan CHP’ye 45,5 saat ayrılırken, HDP’ye hiç yer verilmemiştir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.