Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan deaş 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı fenerbahçe babacan Covid19

CHP’den Yurt Dışı Seçim Çevresi Teklifi

CHP, bir yurt dışı seçim çevresi oluşturularak, yurt dışı seçmenlerin ayrı bir seçim çevresi olarak parlamentoda temsil edilmesi için kanun teklifi verdi. Teklife göre, Yurt Dışı Seçim Çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısı 30 olacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Milletvekili Seçim Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre, yurt dışında yaşayan vatandaşların bulundukları bir yurt dışı seçim çevresi oluşturulacak. Özel kanunlarındaki çevre ayırmaları saklı kalmak şartıyla, seçimlerde her il ve yurt dışı bir seçim çevresi olacak.

Seçimlerde yurt içinde her muhtarlık, yurt dışında her ülke seçim bölgesi olacak.

Milletvekili genel seçimlerinde, üzerinde Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunan özel imal edilmiş kâğıtlara basılı birleşik oy pusulalarında; sadece seçime katılan siyasi partilerin özel işaretleri, kısaltılmış isimleri ve tam yazı halinde adlarıyla her siyasi parti için ayrılan bölümün altında çapı iki santimetre olan boş bir daire bulunacak. Yurt dışı seçim çevresinde kullanılacak oy pusulalarında adayların isimleri yazılacak.

Yurt Dışı Seçim Çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısı 30 olacak. İllerin çıkaracağı milletvekili sayısının tespitinde 520 milletvekili sayısından her il çevresine önce bir milletvekili verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.