Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

CHP’den yurt sorunu için araştırma önergesi

ANKARA (ANKA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, üniversite öğrencilerinin yurt sorununun çözümlenebilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergesinin gerekçesinde son yıllarda, sayıları hızla yükselen devlet ve vakıf üniversitelerine karşın, Kredi ve Yurtlar Kurumu bütçelerine yeterince ödenek ayrılmaması nedeniyle öğrencilerin önemli ölçüde yurt problemi yaşadığını belirtti. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun mevcut kapasitesi ve önümüzdeki süreçte planladığı yeni yurt binalarının da artan öğrenci sayısına yetmeyeceğini ifade eden Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Son yıllarda vakıf üniversitelerimizin sayısının 76'ye ulaşmasına karşın, vakıf üniversitelerimizin öğrenci sayılarına oranla yurt kapasitelerinde yeterince artış sağlanamamıştır. Vakıf üniversitelerinde yaklaşık 276 bin 118 öğrenci öğrenim görürken, bu üniversitelerimizin yurt kapasitesi ise 8 bin civarındadır. Bu nedenle, vakıf üniversitelerindeki 200 bin öğrenci diğer yurtlarda kalmaktadır. Vakıf üniversitelerinin öğrencilerin barınma sorunu konusunda yeterince duyarlı olmadıkları açıkça görülmektedir.

YÖK tarafından bugüne kadar izin verilen vakıf üniversitelerine bir program dahilinde, kendi kapasitelerine yetecek yurt yapımının sağlanması veya öğrenci kapasitelerine göre yapacakları yeni yurt binalarının Kredi ve Yurtlar Kurumu'na tahsis edilmesinin öncelikle sağlanması temel amaç olmalıdır. Ülkemizde yükseköğrenim gören öğrencilerimizin en önemli sorunlarından biri olan barınma sorununun etkili ve kalıcı yöntemlerle çözümlenebilmesi için Meclis Araştırması açılması elzemdir." (ANKA)

(GO/ÖZK)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.