Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

CHP’li Ağbaba: Gençlerimiz 24 Haziran’da Kara Bulutları Dağıtacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Yüzbinlerce işsiz, mutsuz, umutsuz, gelecek kaygısı yaşayan gencimiz var. Gençlerimiz, 24 Haziran’da ülkenin üzerindeki kara bulutları dağıtacak” dedi.

Ağbaba, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, 19 Mayıs’ın bağımsızlık ideali, kardeşlik, dayanışma ve bir arada yaşama isteği ile şekillenen kurtuluş mücadelesinin başlangıç günü olduğunu belirtti. AK Parti Hükümeti’nin milli bayramlardan “hınç alma” duygusuyla hareket ettiğini savunan Ağbaba, bayramların kutlaması yasaklansa da, gençlerin 19 Mayıs’ı “işgale ve sömürüye karşı Anadolu’nun başkaldırdığı gün” olarak her yıl hatırladığını ve kutladığını ifade etti. Türkiye’deki genç işsizliğine dikkat çeken Ağbaba, şunları kaydetti:

“Bu ülkede her beş gençten biri işsiz. Milyonlarca genç gelecek kaygısıyla güne başlıyor. Adaletsizlik hem üniversite, hem de iş sınavlarının üzerinde hakim. Mülakat adı altında türlü haksızlıklar yapılıyor. Açlık sınırının altındaki asgari ücretle milyonlarca gencimiz yaşam mücadelesi veriyor. Gençlerin büyük çoğunluğu hayata korku, geleceğe umutsuzlukla bakıyor. Cezaevlerinde ‘daha güzel Türkiye özlemlerini haykırdıkları için’ tutuklu bulunan binlerce gencimiz var. Atanamadığı için intihar eden öğretmen adaylarımız var. Pazarlarda maydanoz satan üniversite mezunlarımız var.”

Ağbaba, 24 Haziran seçimlerinin bu “kara tabloyu” ortadan kaldırmak için çok büyük bir fırsat olduğunu ifade ederken, “Yüzbinlerce işsiz, mutsuz, umutsuz, gelecek kaygısı yaşayan gencimiz var. Gençlerimiz 24 Haziran’da ülkenin üzerindeki kara bulutları dağıtacak. Gençlerimizin çağdaş, bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye için, 1919’dan beri sürdürülen mücadeleyi, sonsuza kadar devam ettireceklerine inanıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.