Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti ankara chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener EMİNE ERDOĞAN abd Koronavirüs

CHP’li Ağbaba’dan Sağlık Bakanı Koca’ya ‘Koronavirüs’ Soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, Türkiye’de tespit edilen ilk koronavirüs vakasıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorular yöneltti.


Sağlık Bakanı’nın açıklaması sonrasında, koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirlerle ilgili kamuoyunda soru işaretlerinin oluştuğunu belirten Ağbaba; “Yaşadığımız daha ilk vakada, hastanın Türkiye’ye hangi yolla giriş yapıldığı açıklanmıyor. Bu kişi uçakla mı geldi, trenle mi geldi, araçla mı geldi? Bunlar önemli detaylar olmalarına rağmen açıklama yapılmıyor. Uçakla geldiyse birkaç saat boyunca, uçuş ekibinin ve 150’den fazla yolcunun virüsle temas etmiş olma ihtimali var. Bu ihtimaller araştırılmış mı ve gerekli testler yapılmış mı belli değil. Bu kişi kaç gün önce giriş yaptı, giriş yaptığı günden karantinaya alındığı zamana kadar iş yerinde ve özel hayatında kimlerle temas etti belli değil. Bunların belirlenmesi ve testlerin yapılması gerekiyordu. Bakanlık temkini elden bırakırsa vatandaş nasıl tedbirli olsun? Kamuoyunda koronavirüsle ilgili çok ciddi bir bilgi kirliliği varken, Bakanlık, insanların kafasında yeni sorular doğurmamalıdır. Bakanlığın bu süreçteki en önemli görevi, bu zorlu süreci, mümkün olan en şeffaf biçimde yürütmek, toplumdaki şüpheleri gidermek ve yurttaşların soğukkanlı olmalarını sağlamaktır.” ifadesini kullandı.


Yazılı soru önergesinde şöyle denildi:
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirdiği basın toplantısında Koronavirüsün (Covid-19) Türkiye'de ilk kez Avrupa’dan gelen bir vatandaşta tespit edildiğini belirtmiştir.
Bu çerçeveden hareketle;
1- Koronavirüs tanısı konulan vatandaşımız Türkiye’ye hangi tarihte ve hangi yolla giriş yapmıştır? Teşhis konuşan hastanın ülkeye giriş yaptığı araç tespit edilmiş midir? Söz konusu araç dezenfekte edilmiş midir?
2- Vatandaşımızın Türkiye’ye giriş yaptığı araçta bulunan görevliler ve yolculara ulaşılmış mıdır?  Koronavirüs ile ilgili gereken testler bu kişilere uygulanmış mıdır?
3- Söz konusu vatandaşımızın ülkeye giriş yaptığı andan, karantinaya alınıncaya kadar işyerinde veya okulda, gittiği AVM’lerde ya da hastanelerde temas etmiş olabileceği vatandaşlarımıza Koronavirüs testleri yapılmış mıdır?
4- Bakanlığınızın -Güney Kore’de uygulanmakta olduğu gibi- dönemsel olarak vatandaşlara rutin Koronavirüs testi uygulamak ile ilgili bir projesi var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.