Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

CHP’li Altay, Cumhurbaşkanı Kararıyla Yapılan Atamaları Meclis’e Taşıdı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan atamalarda, kaç eski AK Partili milletvekilinin bir göreve atandığını sordu.

Altay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

“10 Temmuz 2018 tarihinden bu yana Cumhurbaşkanı kararıyla kaç atama yapılmış, kaç bürokrat görevden alınmıştır? Bu kapsamda yapılan işlemlerden yargıya taşınan var mıdır?

Aynı dönemde Cumhurbaşkanı onayıyla yapılacak atamalar kapsamında, Cumhurbaşkanlığı’na kaç kararname gelmiş, kaçı onaylanmış, kaçı geri çevrilmiştir? Bakanlıklara göre dağılım nasıldır?

Bakanlıklarda 10 Temmuz 2018 tarihinden bu yana, 657 sayılı Kanunun 59 ve 61/A göre yapılan açıktan atama sayısı nedir? Bu tür atamaların bakanlıklara dağılımı nasıldır?

Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan atamalarda, kaç eski AKP milletvekili bir göreve atanmıştır?

Rektör atamaları için ‘en az 3 yıllık profesörlük yapmış olma’ şartı 10 Temmuz 2018 tarihinde hangi gerekçe ile kaldırılmış, 15 Temmuz 2018 tarihinde hangi gerekçe ile geri getirilmiş, 13 Eylül 2018 tarihinde hangi gerekçe ile yeniden kaldırılmıştır? Bu dönemde 3 yıl profesörlük koşulunu taşımadan atanan rektörler kimlerdir?

Liyakatten uzak, ‘koltuğa göre adam’ yerine ‘adama göre koltuk’ düsturuyla yapılan atamaların, kamu yönetiminde erozyona yol açtığı tespitleri karşısında, bir önlem alacak mısınız? Atama kriterlerinizi gözden geçirecek misiniz?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.