Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

CHP'li Altay: “Dün Türkiye’de Başlayan Devrin Adı Lale Devridir”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yeni kabineye ve yapılan törene ilişkin, “Lale Devri yaşıyor Türkiye. Dün Türkiye’de başlayan devrin adı Lale Devri’dir. Dünkü kamuoyuna takdim edilen güya kabine diye adlandırılan kadro siyasi bir kadro değildir. Özel hukuka ve aile hukukuna dayalı bir kadrodur” dedi.

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Tekirdağ’daki tren kazasına ilişkin, “Biz de CHP olarak ayrıca dışarıdan bilirkişi hizmeti almak suretiyle kazayı enine boyuna sebepleri bakımından oluşumu bakımından inceliyoruz” dedi.

KABİLE DEVLETLERİNDE BİLE YAPILMAYACAK BİR İŞTİR”

“703 sayılı KHK çok tartışılacak bir hukuk garabetidir” ifadesini kullanan Altay, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Harcırah Kanununa, Taşıt Kanunundan Devlet İhale Kanunundan Kamu Konutları Kanunundan Kamu İhale Kanunundan ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunundan muaftır. Bu garip bir durum. Kabile devletlerinde bile yapılmayacak bir iştir. Şimdi Cumhurbaşkanı, devletin kasasını hiçbir kurula bağlı olmaksızın istediği gibi kullanacak.

Dün sarayda yapılan toplantı gösterdi ki oldukça da müsrif bir şekilde kullanılacak.

“BUNLAR OSMANLI’DA PADİŞAHLARIN DEVİR TESLİMİN DE YAŞANANLARDIR”

Dün bir ayıba daha imza atıldı. TBMM’nin uhdesinde olan milli saraylar tüm birikimiyle beraber tüm malvarlıklarıyla beraber Cumhurbaşkanına bağlandı. Neden bunu yapmışlardır diye düşünüyorken dün saraydaki töreni izleyince evet demek ki bunun için yapmışlar dedik.

“DÜN TÜRKİYE’DE BAŞLAYAN DEVRİN ADI LALE DEVRİ’DİR”

Dün Cumhurbaşkanı görevine başlarken kamuoyunun hafızasında şunlar kaldı; mızraklar, kılıçlar, kalkanlar, Mehter Marşı, akide şekeri, abıhayat şurubu ve cülus bahşişi kaldı. Bunlar Osmanlı’da padişahların devir teslimin de yaşananlardır ya da bir padişah ölünce yerine geçen şehzadenin yaptığı işlerdir. Lale Devri yaşıyor Türkiye. Daha doğrusu dün yeni bir devir başladı ama bu yeni devirin adı öyle bilmem ‘yeni kurucu cumhuriyet’, ‘yeni sistem’ falan değil, dün Türkiye’de başlayan devrin adı Lale Devri’dir.

Cumhurbaşkanı '81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım' derken herhalde bir ayağını kaldırmış.

“BİRAZ DA GÖRGÜSÜZLÜKTÜR”

Yeni dönemin kodları dün ortaya çıkmıştır. Yeni dönemin kodları, şaşa, gösteriş, debdebe, israf ve biraz da görgüsüzlüktür.

Bir kurucu lafıdır gidiyor. Kimsenin kendini Atatürk’ün yerine koymaya hakkı ve haddi yoktur.”

“ÇOK TECRÜBELİ SİYASİ KADROLARI YÜRÜTMEDEN TAVSİYE EDİLMİŞTİR”

Dün açıklanan kabineye ilişkin de Altay, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Dünkü kabinede ben şunu görüyorum, Adalet ve Kalkınma Partisi ve kadroları özellikle bunca emek vermiş iyi yetişmiş çok tecrübeli siyasi kadroları yürütmeden tavsiye edilmiştir.

“ÖZEL HUKUKA VE AİLE HUKUKUNA DAYALI BİR KADRODUR”

Dünkü kamuoyuna takdim edilen güya kabine diye adlandırılan kadro siyasi bir kadro değildir. Özel hukuka ve aile hukukuna dayalı bir kadrodur. Hazinenin ve Maliyenin Cumhurbaşkanının damadına bağlanması ve milli saraylar bünyesindeki bütün sarayların kasırların ve köşklerin bizzat cumhurbaşkanına bağlanması Erdoğan ailesinin niyetini açıkça ortaya koymaktadır.

“MÜSTEŞARLAR KURULU”

Dünkü açıklanan Bakanlar Kurulunu sizlerin Bakanlar Kurulu olarak değil belki müsteşarlar kurulu olarak değerlendirmeniz de fayda var. “

Bir basın mensubunun, “Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanı olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Altay, “Hulusi Akar eskiden de devlet memuruydu şimdi de devlet memuru olarak görevine devam edecek” yanıtını verdi.

“Beraat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı olmasına ne diyorsunuz?” sorusuna Altay,  “Enerji Bakanı’ydı daha önce. O bile pek oturmadı çok hoş olmadı denirken damada Hazine’yi bağlamak kamu vicdanını kanatmıştır. Şimdi artık bundan sonra Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen gelmeyi düşünen ya da Türkiye’de bulunan yabancı sermaye Türkiye’de bir hanedanın devletin başında olduğu algısıyla, psikolojiyle hareket eder” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.