Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

CHP’li Altay, “Ortaya Çıkan Pehlivanlar Tozkoparan Biz Başpehlivan Çıkaracağız”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, “Siyasetin er meydanı kuruldu. Kılıçdaroğlu ben er oğlu erim diyorsa, kispetini giyip er meydanına çıkması lazım” sözüne, “Ortaya çıkan pehlivanlar tozkoparan biz başpehlivan çıkaracağız” dedi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayına ilişkin de Altay, “Adayımızı Parti Meclisi belirleyecek. Elbette Sayın Kılıçdaroğlu en güçlü isimdir. Yani ama biz daha önce de söylediğimiz gibi Türkiye’de mutabakat, demokrasiden yana olanların mutabakatına bakacağız. Herkesin ‘tamam kardeşim şimdi oldu’ dediği bir adayla milletin huzuruna geliyoruz inşallah” dedi.

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“ELBETTE SAYIN KILIÇDAROĞLU EN GÜÇLÜ İSİMDİR”

“CHP’nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak, Sayın Kılıçdaroğlu aday olacak mı? Aday nasıl belirlenecek?” sorusuna Altay, “CHP’nin son yapılan tüzük kurultayında da cumhurbaşkanı adayının da nasıl belirleneceği Parti Tüzüğümüzde derc edildi. Buna göre, CHP adayını CHP Parti Meclisi belirleyecek. Değişik yöntemler var ama takvim sıkıştığı için bu yöntemlerin uygulanma şansı zor görünüyor. Adayımızı Parti Meclisi belirleyecek. Elbette Sayın Kılıçdaroğlu en güçlü isimdir yani ama biz daha önce de söylediğimiz gibi Türkiye’de mutabakat, demokrasiden yana olanların mutabakatına bakacağız. Yani Türkiye bize ait değil, Türkiye’de demokrasiden yana olan herkesindir. Dolayısıyla belli görüşmeler, değerlendirmelerden sonra CHP adayı da kısa bir süre de açıklanacak.

DEMOKRASİNİN ADAYIDIR”

Herkesin ‘tamam kardeşim şimdi oldu’ dediği bir adayla milletin huzuruna geliyoruz inşallah” yanıtını verdi.

“Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına ne diyorsunuz?” sorusuna Altay, “Bizim adayımız bizim değildir, demokrasinin adayıdır” dedi.

UYUM YASALARI

Uyum yasalarına ilişkin soruya Altay, “Uyum yasalarının bu saatten sonra TBMM’de yetişmesi çok kolay görünmüyor. Getirsinler, niyetlerini ortaya koysunlar. Bunların niyeti sanırım ya yetki almak ya da seçimden sonraya bırakmak. Seçimden sonraya kalırsa zaten biz parlamenter sisteme yeniden güçlendirerek inşa edeceğimiz için yeni ve farklı bir tablo ortaya çıkacak” dedi.

ARALIK AYINDA BÜYÜK KONGRESİNİ YAPAN BİR PARTİ SEÇİMLERE RAHATLIKLA GİREBİLİR”

“Meral Akşener’in duruma ne olacak?” sorusuna Altay, “İyi Parti Aralık ayında büyük kongresini yaptığını söylüyor ki biz de öyle hatırlıyoruz, mesele tamamlanmıştır. Aralık ayında büyük kongresini yapan bir parti seçimlere rahatlıkla girebilir” yanıtını verdi.

 “Bekir Bozda siyasetin er meydanı kuruldu, pehlivanlar ortaya çıkacak, dedi ne diyorsunuz?” sorusuna da Altay, “Ortaya çıkan pehlivanlar tozkoparan biz başpehlivan çıkaracağız” dedi.

SİYASİ ÖTANAZİ KARARI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Freni patlayan kamyon devrildi. Erdoğan devrilen kamyonu millete toplatmak derdinde. Oturmuşlar siyasi ötanazi yapmaya karar vermişler. Bu karar tam olarak aynı zamanda bir siyasi ötanazi kararıdır” dedi.

“Bence Türkiye için tarihi bir fırsat. 24 Haziran’da büyük bir demokrasi sınavı vereceğiz. OHAL şartlarında bir seçim doğru mudur, tartışmasız doğru değildir. Bu seçim için şunu söylemek de mümkün. Bu karar aynı zamanda AK Parti’nin ve Erdoğan’ın bu ülkeyi yönetemediğinin açık itirafıdır.

“FRENİ PATLAYAN KAMYON DEVRİLDİ”

Freni patlayan kamyon devrildi. Erdoğan devrilen kamyonu millete toplatmak derdinde. Ama millet o kamyonun altında yeteri kadar ezildi. Onun sıkıntısını çekti. Kimse devrilen kamyonun hurdalarıyla uğraşmayacak.

CANİKLİ’NİN SÖZLERİNE YANIT VERDİ

24 Haziran çok güzel bir şeye de vesile olacak. 24 Haziran’da AK Parti’deki kripto FETÖ’cüleri de millet temizleyecek.

Erdoğan’ı Bahçeli getirdi, Bahçeli götürecek demiştim. Fakat bu sefer birlikte gidecekler. Oturmuşlar siyasi ötanazi yapmaya karar vermişler. Bu karar tam olarak aynı zamanda bir siyasi ötanazi kararıdır.

 CHP bu seçime hiç olmadığı kadar hazırdır. Hazırız ve kazanacağız.

“GÜMRÜKTEN MAL KAÇIRIR GİBİ”

Bunlar niye acele ediyor bu kadar. Gümrükten mal kaçırır gibi seçime gidilen bir hava var. Normalde bu teklifin 48 saat sonra en erken yarın akşam 20.00’de komisyonda görüşülmesi ve Pazar günü ya da Pazartesi Genel Kurul’da görüşülmesi gerekirken yarın Genel Kurul’da görüşüp bu işi bitirmek istiyorlar. Ne olabilir sebebi? Ki biz de ‘evet’ diyeceğiz hem komisyonda ‘evet’ diyeceğiz hem Genel Kurul’da 'evet' diyeceğiz. Bu hukuk dışılığın sebebi ne olur diye düşündük, aklımıza doğal olarak şu geliyor; bu seçim 2 D seçimidir. Demokrasiden yana olanlar, diktatörden yana olanlar. Demokrasiden yana olanların işbirliğinin, güç birliğinin seçime yönelik işbirliği, diyalog ve temaslarının bir an önce önünü kesmek için atılmış bir adımdır. Bunların muradı ayın 27’sine kadar kim kimle ittifak yapacaksa belirlesin, bildirsin yoksa yapamasın, mantıkları bu. Hiç merak etme Erdoğan, millet ittifakını sandıkta yapacak.

Bu arada üniversite sınav tarihi ile oynandı. 2 milyon öğrencimizin gencimizin kendini konsantre ettiği şu gün sınava gireceğim diye motive olduğu bir tarihi şimdiden değiştirmek ileri geri çekmek o gençlere yapılmış da bir saygısızlıktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.