Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi Çelebi Havacılık

CHP’li Altay: Örtülü Bir Sıkıyönetimi Sürekli Toplumun Tepesinde Hissettirecek Bir Teklif

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, OHAL sonrası düzenlemeleri içeren teklife ilişkin, “Teklif 3. sınıf ülkelerde olabilecek yetkileri barındıran, örtülü bir sıkıyönetimi sürekli toplumun sivil toplum örgütlerinin tepesinde hissettirecek bir teklif” dedi.

Adalet Komisyonu, OHAL sonrası düzenlemeleri içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmek üzere toplandı.

Teklifin 1. Maddesi üzerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, şöyle dedi:

“Hiçbir güvenlik kaygısı temel hak ve özgürlüklerin gasp edilmesine dayanak olamaz. Bununla beraber hiç şüphesiz hiçbir hak talebi de terörizme meşruiyet, teröriste masumiyet kazandıramaz.

Burada açık parlamento var ve bu açık parlamentonun öncelikli görevi Türkiye’ye yüksek standartlı bir demokrasi kazandırmak. Subjektif değerlendirilebilecek yasa olmaz. Yasa subjektif olamaz. Siz şimdi öyle bir yetki veriyorsunuz ki OHAL’i 3 yıl en azından kalıcı ve 3 aydan 3 aya uzatılmaya gerek olmayacak bir hale getiriyorsunuz. Elbette yetki şart belli tedbir şart. Ama şu teklif 3. sınıf ülkelerde olabilecek yetkileri barındıran örtülü bir sıkıyönetimi sürekli toplumun sivil toplum örgütlerinin tepesinde hissettirecek bir teklif.

Gece denize girenler var mıdır bilmem zifiri karanlıkta denize girenler aklına mesela o anda köpek balığı filmi geldiğinde çok seri bir şekilde kıyıya yüzerler. Gecenin zifiri karanlığında denize girin. Aklınıza bir Jaws filmi getirin, derhal geri dönersiniz. İşte valiler onu yapacak. TBMM, 27. dönemde bence böyle ucu açık belirsiz yetkilerle valileri donatarak hükümeti donatarak bir terör paranoyası ile hayatı insanlara zindan etmek değildir. Terörün panzehiri demokrasidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.