Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

CHP'li Altay: Suriye Sınırımıza Yaklaşamıyoruz

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Türkiye bölgeyle ile ilgili süreçte yıllarca AKP’den önce hatta AKP’nin ilk üç-dört yılında sahada oyuncuydu, sonra yedek kulübesine alındı Türkiye, şimdi tribünde, endişem odur ki Türkiye tribünden stad dışına sürülecek” dedi.

Altay, TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 “Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden AK Parti, CHP ve HDP milletvekilleriyle görüştü.  MHP görüşme ekibini doğru bulmadığı için görüşmeye katılmadı, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Altay, “Son yapılan seçimlerde milletten parlamentoya girmek için yeterli oy almış her siyasi parti meşrudur. Yani ‘ben bunu meşru saymam, bunu gayri meşru sayarım’ gibi anlayışı biz doğru bulmayız. Takdir, tasarruf kendilerinindir, görüşmeye katılırlar, katılmazlar, siyaset açık kapı işidir, kapı kapatarak siyaset yapılmaz. Orta yerde çok can yakıcı, can alıcı önemli sorunlar var, hem içeride hem bölgede, başta öncelikle Suriye olmak üzere. Bu bakımdan bölgede de fiili olarak gücü ve yaptırım gücü belli olan bir ülkenin Başkan Yardımcısının bir görüşme talebi olmuşsa bizim 'bununla görüşmeyiz' diye bir yaklaşımımız olmaz. Görüşmenin içeriğini henüz bilmiyorum. Umarım bölge barışına katkısı olur” dedi.

-“GÖRÜNEN O Kİ RUSYA BÖLGEYE KONUŞLANIYOR”-

“PYD’nin Amerika ve Rusya ile birlikte Türkiye’nin kırmızı hat olarak belirlediği bölgeye yönelik olarak bir harekat içinde olduğu ifade ediliyor, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Altay, “Hep kandırıldık derler. Keşke bunlar balıklama bu işe atlamasalardı, şimdi bunları balıklama bu işe sokan güçler bunları denklem dışı bıraktı. Görünen o ki Rusya bölgeye konuşlanıyor hem havadan hem karadan. Türkiye bölgeyle ile ilgili süreçte yıllarca AKP’den önce hatta AKP’nin ilk üç-dört yılında sahada oyuncuydu, sonra yedek kulübesine alındı Türkiye, şimdi tribünde, endişem odur ki Türkiye tribünden stad dışına sürülecek” diye konuştu.

-“SURİYE SINIRIMIZA KILIÇ MESAFESİ YAKLAŞAMIYORUZ”-

Altay, şöyle devam etti:

“Cuma namazını Şam’da kılacağız diyen zihniyetin Türkiye’yi getirdiği noktaya baktığımız zaman üzülüyoruz. Şimdi Suriye sınırımıza kılıç mesafesi yaklaşamıyoruz, uçak uçuramıyoruz, Türkiye’nin okullarına IŞİD tarafından füzeler geliyor, Türkiye aciz bir şekilde durumu seyretmekle yetiniyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.