Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit fetö Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan yunanistan ABD Başkanı Donald Trump deaş

CHP’li Altay’dan Ataşehir Açıklaması: "CHP’ye Ve CHP’lilere Yönelik Bir Kin Ve İntikam Projesidir"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, “Bu sudan ucuz gerekçelerle belediye başkanımızı iki aylığına da olsa görevden uzaklaştırmak CHP’ye ve CHP’lilere yönelik bir kin ve intikam projesidir” dedi.

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 2018 Bütçesine dikkat çekerek, “Bu bütçeye baktığınız zaman her 100 liranın 12 lirasının faize gideceğinin peşinen altını çizmek isterim” dedi.

AK PARTİ DEYİNCE AKLIMIZA SADECE VE SADECE KUMPAS GELİYOR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştiren Altay, şöyle devam etti:

“AK Parti FETÖ’yü taşeron olarak kurduğu kumpaslarına şimdi de geçmişte kurucu Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a ağıza alınmayacak küfürler savuran Süleyman Soylu’yu taşeron olarak kullanmak suretiyle devam ediyor. Artık AK Parti deyince aklımıza sadece ve sadece kumpas geliyor. Bu noktadan sonra İçişleri Bakanlığı hukuksal meşruiyetini yitirmiştir. İçişleri Bakanı hukuk dışına çıkmıştır. Devleti siper alarak yapılan tehdide, şantaja, hakarete pabuç bırakacak değiliz. Ama bunu yaparken devletle kavga etmeyeceğiz.

İÇİŞLERİNE BAKANI’NA FRANSIZCA YANIT VERDİ

İçişleri Bakanı’nın son günlerde dün, evvelsi gün yaptığı açıklamaya Türkçe cevap vermeyi kendime zül sayıyorum. Ona Fransızca bir cevap vermekte fayda görüyorum. Diarrhee de la Bouche. 

‘Attan düşenden başbakan olmaz’ ben söylesem AK Partililer bana küfür eder. Tayyip Erdoğan’a bu kadar hakaret eden şu anda Tayyip Erdoğan’a yaranmak için AK Parti içinde kendi iç çelişkilerinden dolayı bir sicil affına imkan sağlanması için bu lafları sarf eden Süleyman Soylu’dur. Demek ki adamın şöyle bir özelliği var. Önce ağzına ne gelirse söylüyor. Her türlü hakareti ediyor. Gidip ondan sonra her türlü hakareti ettiği insanın değneğini sallıyor.”

“HUKUK SKANDALI”

Ataşehir Belediye Başkanı’nın görevden uzaklaştırılmasını “hukuk skandalı” olarak niteleyen Altay, “Bu sudan bu ucuz gerekçelerle belediye başkanımızı iki aylığına da olsa görevden uzaklaştırmak CHP’ye ve CHP’lilere yönelik bir kin ve intikam projesidir. Biz buna teslim olmayacağız. Kendileri 6 belediye başkanını o koltuklardan kaldırdılar, gerekçesini bile millete açıklamadılar” dedi. 

“KURAL DIŞI KANUN DIŞI HUKUK DIŞI”

Ataşehir Belediyesiyle ilgili tutumu milletin aklıyla alay etme olarak değerlendiren Altay, “Belediye Başkanımız bizzat kendisi savcılığa başvuruda bulunmuş ve kendi malvarlığını iddia edilen haksız elde edilen malvarlığıyla ilgili hususun araştırılması için kendini ihbar etmiştir. Yapılan tetkikte de bir şey bulunamamıştır. Hal böyle iken bunu gerekçe göstererek CHP’li belediyelere yönelik bu saldırgan tutumu bu kural dışı kanun dışı hukuk dışı tutumu da protesto ediyoruz. Onlarca müfettişin savcının hakimin bir suç unsuru bulamadığı bir konuyu yeniden ısıtıp belediye başkanını o makamdan kaldırmak uzaklaştırmak hukuk dışılıktır, kural dışılıktır. Görevi suiistimaldir. Bir iç politika gereği siyaseti iç siyasetin malzemesi olarak önemli değerleri ve konuları siyasete taşımak ve kullanmak sadece ve sadece Türkiye’ye zarar verir. AK Parti ile sonuna kadar mücadele edeceğiz ama bizi devletle kavga ettiremeyecekler. Bizi milletle kavga ettiremeyecekler. Millete doğruları söylemeye devam edeceğiz.

CHP üç maymunu oynamayacak. Diğer 229 belediyemize müfettiş gönderseniz 229 belediye başkanımızı görevden alsanız da biz hırsızlıklara göz yummayacağız, rüşvete, yolsuzluğa, kirli ilişkilere, kara para aklamaya göz yummayacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.