Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

CHP’li Altay’dan İttifak Yorumu: Oy Çek Değildir, Ciro Edilmez

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ittifak tartışmalarına ilişkin, “Oy çek gibi ciro edilmez. Yani bu yönüyle ‘ben burada aday çıkarmayayım, sen çıkar, ben seni destekleyeyim, benim seçmenim sana oy verecek’ bu yok. Oy çek değildir, ciro edilmez. Millet ne yapacağını bilir” dedi.

Altay, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Meclis’in denetim hakkının yabancı bir firmanın kullanabilmesinin demokrasilerde kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Altay, şunları kaydetti:

“IMF’nin yerini şimdi bir tek şirket ile Türkiye ekonomisinin sevk ve idaresinde borç alma, borç bulma, borç ödeme, borç erteleme konularında ekonomimizin yeni bir patronu oldu. Şirketlerin CEO’ları olur ama devletlerin CEO’ları olmaz.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Meclis’in yeni dönemde yapması gereken Ekim ayında hemen yapması gereken iki önemli iş daha var; 3600 ek göstergeyi bir an önce karşılamak. Aynı şekilde Ekim ayı bitmeden emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir yasal düzenlemenin de süratle yapılması için biz CHP olarak zaten kanun tekliflerimiz var. Gelin 1 Ekim tarihi itibarıyla hayırlı işler yapalım ve 3600 ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözelim.

Cumhurbaşkanı kararnameleriyle ülke idare edilecekse Meclis’ten arada bir sembolik kanunlar çıkarılacaksa cumhurbaşkanlığı bütçesini yani devlet bütçesini TBMM yerine McKinsey denetleyecek, düzenleyecek, tanzim edecek ise TBMM’ye ne gerek var?

“EKONOMİK TALEPLERİNDEN KAYNAKLI HAK TALEBİ HAK ARAYIŞI OLARAK BU ZAMLARA KARŞI VATANDAŞIN SOKAĞA İNMESİ LAZIM”

Bu sabah yapılan zamlarla bu kış nasıl geçecek çok merak ediyorum. Bu sabah doğalgaz zam haberleriyle uyandık. Nasıl ki 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında insanlar demokrasi taleplerinden kaynaklı olarak sokağa indilerse şimdi de ekonomik taleplerinden kaynaklı hak talebi hak arayışı olarak bu zamlara karşı vatandaşın sokağa inmesi lazım. Zamlara tepkisini ortaya koyması lazım. Vatandaşlarımızın zamlara karşı sesini yükseltmesi bir zorunluluktur.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A YANIT

Sayın Genel Başkanımız yürütmeye dedi ki ‘kapı kapı borç dileniyorsunuz’. Sayın Cumhurbaşkanı ‘böyle söylemiş nereden borç aldığımızı da söylesinler, yalan söylüyorlar’ demiş. Ben şimdi nereden borç aldıklarını söyleyeyim. Ben söylemeyim, Hazine ve Maliye Bakanı şöyle bir tweet atmış, ‘Çin seyahatimizdeki görüşmelerimiz meyvesini verdi, Çinli finans kuruluşlarından enerji ve ulaştırma sektörü yatırımları için özel sektör kamu kurumları ve bankalara sağlanacak 3.6 milyar dolarlık kredi paketi tamamlandı’ demiş.

Sayın Erdoğan, Çin’den 3.6 milyarlık kredi aldın mı, almadın mı? Çin’den Berat Albayrak senin damadın ve bakanın 3.6 milyar aldık, diyor. Şimdi soruyorum Kemal Kılıçdaroğlu mu yalancı Tayyip Erdoğan mı yalancı?

İDLİB

Türkiye İdlib’de çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Türkiye, ‘cihatçı örgütlerle işbirliği yapıyor’ algısını kırmak için en radikal tedbirleri almalıdır. Sınırlarımızda bir El Kaide emirliğinin kurulmaması için ne gerekiyorsa onu yapmalıdır.

Bu hafta muhtemelen Irak Suriye tezkereleri ve Mali Orta Afrika tezkereleri gelecek. Alınması gereken tedbirler noktasında CHP olarak biz üstümüze düşeni yapmaya hazırız mesajını vermiş olalım.”

BAHÇELİ’YE YANIT

Bir basın mensubunun, McKinsey konusundaki tartışmalara değinerek, “Bahçeli’nin eleştirileri oldu, özelikle Faik Öztrak’a yönelik Kemal Derviş ile ilgili ne diyorsunuz?” sorusuna Altay, “Ben Bahçeli’yi anlamıyorum. Bahçeli sabah başka öğlen başka akşam başka konuşuyor. Faik Öztrak’ın kararnamesinde Bahçeli’nin de imzası varmış. Derviş’in Türkiye’ye davet edilmesinde de kim çağırdı Derviş’i Türkiye’ye, Bahçeli çağırdı” yanıtını verdi.

“KARAR KENDİSİNE AİTTİR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday olmayacağının hatırlatılması üzerine Altay, “Çok başarılı bulduğum bir belediye başkanıdır. Karar kendisine aittir” dedi.

“BAHÇELİ ÖNCE ORTAĞINI İKNA ETSİN”

“Bahçeli’nin af konusundaki açıklamalarına ne diyorsunuz, uzlaşı zemini arayacağız dedi, ne diyorsunuz?” sorusuna Altay, “Bahçeli önce ortağını ikna etsin, sonra ortağı ile bize geldiklerinde biz o zaman meseleye bakarız. Önce ortağını, abisini ikna etsin” yanıtını verdi.

İTTİFAK TARTIŞMALARI

Yerel seçimlerde ittifak tartışmalarının hatırlatılması üzerine Altay, “Yerel seçimlerde 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi bir ittifak hiç kimse açısından mümkün değildir” derken, “Oy çek gibi ciro edilmez. Yani bu yönüyle ‘ben burada aday çıkarmayayım, sen çıkar, ben seni destekleyeyim, benim seçmenim sana oy verecek’ bu yok. Oy çek değildir, ciro edilmez. İttifak ile ilgili yaklaşımım budur. Millet ne yapacağını bilir” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.