Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs chp Covid19 AİLE galatasaray kılıçdaroğlu rusya tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd

CHP’li Altıok: Nüfusun Kayda Değer Bölümü ‘Medeni Ölü’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, KHK’larla kesin olarak kamu görevinden ihraç edilen kişi sayısının 100 bini bulduğunu belirterek, “bu toplu kıyımlar ülke nüfusunun kayda değer bir bölümünü tam anlamıyla ‘medeni ölüler’ haline getirmekten başka bir şey değil” dedi.
 
Altıok yaptığı açıklamada, Türkiye’nin OHAL darbesiyle yönetildiğini ifade ederek, son yayımlanan KHK’lara işaret etti. Altıok, “OHAL zırhının arkasından TBMM’yi ve halkın iradesini tamamen devre dışı bırakan KHK ile ülke yönetme alışkanlığı, başkanlık telaşının da temel motivasyonlarından biri olmalı ki bugün artık ülkede hiçbir muhalif kamu çalışanı kendisini güvende hissetmiyor. Artık kamu çalışanları hizmetlerini bir travma içerisinde gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Her KHK sebepsiz ‘acaba ben de var mıyım?’ kaygısıyla internet sitelerinin kilitlenmesine neden olan vahim bir tablo doğuruyor. Başlı başına bu durum bile usulsüzlüğü, mesnetsizliği ve çarpıklığı açıkça ortaya koyuyor. Çalışma yaşamına dair tüm mesleki kazanımlar, hayata dair tüm demokratik talepler ağır bir OHAL rejiminin baskısı altında eziliyor, ezilmeye çalışılıyor” dedi.
 
“İhraçlar 100 Bini Buldu”
 
Hükümetin ilan ettiği 679 no’lu son KHK ile birlikte kamudan toplam 8 bin 399 kişi kesin olarak ihraç edildiğini, böylelikle 15 Temmuz’dan sonra yalnızca KHK’larla kesin olarak kamu görevinden ihraç edilen kişi sayısı 100 bini bulduğunu kaydeden Altıok, şöyle devam etti:
 
“Değerlendirmelerin hangi objektif veriler ışığında gerçekleştiği belirsiz, eline silah alan ile bankadan kirasını ödeyenin aynı kategoride ele alındığı bu toplu kıyımlar, ülke nüfusunun kayda değer bir bölümünü tam anlamıyla ‘medeni ölüler’ haline getirmekten başka bir şey değil. Bununla birlikte kamudan ihraç edilen solcu, sosyalist, Atatürkçü kamu çalışanlarının darbeyle de darbecilerle de uzaktan yakından ilgileri yoktur. Bugün OHAL tüm ilerici ve muhalif kamu çalışanlarına karşı yemi bir rejim için dönüşüm ve temizlik amaçlı bir araç olarak kullanılıyor.
 
“Bilim Ve Düşünce Kıyımı”
 
Yalnızca düşüncelerini ifade ettikleri için Barış İçin Akademisyenler’den 124 akademisyen KHK’larla ihraç edilmiştir. OHAL döneminde sözleşmeleri yenilenmeyerek üniversiteden atılan 22 akademisyenle birlikte bu sayı 146 olmuştur. Ülkenin iyi yetişmiş aydınlarına, yazarlarına, akademisyenlerine yönelik kin ve nefret dolu bu muamele kabul edilemez. Birçoğu 30 yılı aşkındır üniversitelerde nesiller yetiştiren, kitaplar, makaleler yazan memleket aydınlarının itibarını mesnetsiz tek paragraflık bir resmi yazıyla ellerinden almak iktidar partisinin kudretinde olamaz. Buna ilişkin ne akademik birikim ne de hukuki yetkiye sahip olmayan iktidar kadroları biat ve ümmet kültürünü kalıcı kılacak bir dönüşüm için bilim ve düşünce kıyımı gerçekleştirmekte. Bugün 21. yy. Türkiye’sinde iktidar eliyle yürütülen bu aydın düşmanlığı da yarın utançla anılacak.
 
İfade özgürlüğü temel insan haklarının başında gelir. Bugün düşüncelerini ifade ettikleri için iktidarın türlü baskısı ve zorbalığına maruz kalan herkes demokrasi mücadelesinin birer sembolüdür. CHP olarak demokrasi mücadelesine sahip çıkacak, demokrasi mücadelesinin sembolleriyle yan yana durmaya devam edeceğiz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.