Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

CHP’li Arslan: "Atatürk’ün Vasiyetine İhanet Edilmiştir"

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, "Atatürk Orman Çiftliği arazisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 29 yıllığına bedelsiz devri ve bu alana Melih Gökçek döneminde inşa edilen, hesap kitap yapılmadan kamu zararına yol açılan ucube parkın şimdi de kiraya verilmesi için çıkarılan yasa, tam anlamıyla Atatürk’ün mirasına ihanettir. İktidar bu ihaneti elbirliği ile gerçekleştirmiştir." dedi.


"RANT İLE RÖVANŞ AOÇ’DE İÇ İÇE GEÇMİŞTİR"

Arslan, "Bu yasa Atatürk’ten ve Cumhuriyet’ten alınmak istenen siyasi rövanşla ekonomik rantın iç içe geçmiş halidir. Bugüne kadar hesapsızca harcama yapılan böyle bir alanı ve içindeki yerleri kiralayacak işletme, giriş ücretini ve kullanılacak malzemeleri asla ucuz tutamaz.  Ankaralı’nın giriş parasını denkleştiremeyeceği bir park alanı, acaba AKP’nin köprü, otoyol, hastane modeli gibi “müşteri garantili” mi işletilecek? Onun hazırlığı mı yapılıyor ? Hangi özel firma bayramlarda müşterisini bedava ağırlar? Firmanın zararı acaba yine Hazine’den mi karşılanır? Adrese teslim bu yasayla ihya edilmek istenen şirket hangisidir?

Milyarlar dökülen bir ucube yapıya şimdi de müşteri garantili formüller gelirse, firmaya “sen merak etme, bilet parasının, yenilen içilenin bir kısmı da belediyeden, Hazine’den” denirse hiç şaşırmayın. Atatürk’ün tarım/hayvancılık yapılan, yeşille barışık, kuşakları birleştiren mesire yeri AOÇ, siyasi rövanş ile ticari rantın akraba olduğu bir yasayla katlediliyor ve parça parça yok edilmeye çalışılıyor." dedi.



AOÇ, CUMHURİYETİN TARIM VE MODERNLEŞME MODELİDİR

CHP'li Arslan, "Cumhuriyetin tarım, hayvancılık ve modern yaşam anlayışını çökertmek isteyenler, daha önce 3 kere Meclise getirilip geri çekilen tasarıyı bu defa yeni belediye başkanı eliyle geçirmeye kalktı. AOÇ arazisinde Kaçak Saray’la başlayan hesaplaşma süreci, bugün ucube parkla devam ettiriliyor. Sabit 3 bin personel isteyen, milyarlarca liralık kaynağı yok yere harcayan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her yeni macerası Türkiye ekonomisine büyük yük getiriyor.

Atatürk’ün mirasına göz dikenler, Kaçak Saray’la çoraklaştırdıkları AOÇ arazisine şimdi de tümüyle zarar ziyan bir proje için saldırdılar. Ülkede tarımı bitirenler, yerli ve modern tarımın adresi AOÇ’yi taş yığınına çevirmek istiyorlar. Buna müsaade edemeyiz.

Yeni Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Gökçek döneminin hatalarından biri olan, ölü doğan bu israf projesi için  yabancı kiracı arayışına girmiş, AOÇ özel yasasına takılmıştı. Şimdi açıkça hukuka aykırı çıkarılan bu torba yasayla ihanet tescilleniyor." dedi.



"AOÇ’YE BAKIN, AKP’NİN SİYASET-TİCARET SİCİLİNİ GÖRECEKSİNİZ"

CHP Arslan, "Sadece son yıllarda AOÇ arazisinde yapılanlara bakın, bu iktidarın tarıma, hayvancılığa, başkent mimarisine, siyasete, ekonomiye nasıl yaklaştığını orada özetle göreceksiniz.

Önce tapusu dahi olmayan bir Kaçak Saray’la Atatürk’ün tarım yapılan arazilerini, ormanlık alanlarını katlettiler, Selanik’te kendi doğduğu evin AOÇ’deki örneğini dahi kuşa çevirdiler. Sonra, başkentin nefes alma mekanı olan çiftliği lüks ve israfla, taş ve betonla değiştiler. Ormanlık alanı Orman Genel Müdürlüğüne bina yapmak için yok edenlerden ne beklenir!" dedi.



"AOÇ’YE YAPILANLAR, TEK ADAM REJİMİNİN ÖZETİDİR"

"Cumhuriyetin kurulu olduğu Ulus-Kızılay-Çankaya Köşkü hattına düşman olanlar, bugün Eskişehir Yolu-Saray-Parti Genel Merkezi üçgeninde tek adamlık rejimini kurmaya, siyasi rövanşı başkent mimarisini değiştirerek almaya kalkıyor diyan Arslan, Şimdi de Ankara’nın Cumhuriyet mimarisinin kurulu olduğu Ulus-Kızılay hattını, onun bağlandığı Bakanlıklar ve Meclis bölgesini, Çankaya Köşkü’ne uzanan o eşsiz mimariyi çoraklaştırdılar. Sırf rejimi değiştirmek uğruna, devlet binalarını önce Eskişehir Yolu’na taşıyıp, devleti iş merkezlerinde kiracı yaptılar. Ardından yeni Bakanlıklar semti olan Eskişehir Yolu ve Söğütözü’ne kuş bakışı bakacak, yargıyı, yürütmeyi kendi çevresinde toplayacak Saray’ı hukuksuzca kondurdular." dedi.



"BAŞKENT İŞGAL ALTINDADIR"

CHP'li Arslan, "Atatürk Orman Çiftliği ve başkent işgal altındadır. Cumhuriyetle hesaplaşma derdindekilerle 24 Haziran sabahı verilecek mücadele Ankara’yı geri kazanma, Çankaya Köşkü’ne geri dönme mücadelesidir.

Cumhuriyetin kurulduğu hat, Ankara’da yeniden itibar kazanacaktır. Ulus’ta 1. Mecliste başlattığımız kampanyamız, 24 Haziran’dan itibaren aynı yol üzerindeki Meclisin güçlenmesi içindir, bakanlıkların kendi binalarına dönmesi ve bürokraside liyakatın geri gelmesi içindir. Bizim mücadelemiz, partisini, yargısını, bakanlıklarını gözünün önünde tutmak için AOÇ’de Saray kuran, Eskişehir Yolu’nu tek adamlık için dolduran bir anlayış yerine Çankaya Köşkü’nün yeniden itibar kazanması, Cumhuriyetin kurulduğu Ulus-Kızılay-Çankaya Köşkü hattının yeniden güçlenmesi mücadelesidir. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz." dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.