Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

CHP’li Aytekin: “Sonsuzluğun 100.Yılı Kutlu Olsun”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, "Bugün, hem Milli Mücadelenin hem Türkiye Büyük Millet Meclisinin sonsuzluğa giden yolunun 100. yılındayız. Meclisin yetkilerinin azaltıldığı günümüzde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ne kadar başarısız olduğu ve Milli İradenin bir kişinin iki dudağı arasına hapsedildiğini görüyoruz. Halkımızın, bu yeni sistem içerisinde hiçbir yetkisini kullanamaması tarihe düşülen bir tanıklıktır. Ve 100 yılı geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, yeniden aynı gücünü ve itibarını kazandırmak güçlü parlamenter bir demokrasiyi inşa etmek bizim tek hedefimizdir." dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.


Milli Mücadele fikrinin kararlılığıyla kurulan yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek kuşaklara aynı bağlılıkla taşınacağını ifade eden Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:


"1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele süreci, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile yeni Türkiye’nin de geleceğini ortaya koymuştur. İstanbul Hükümetinin emperyalist İngilizlere boyun eğmesi ve Padişah Vahdettin’in bir gemiye binip kaçmasına giden süreç, Mustafa Kemal’in Milli Mücadeleyi başlatma kararının ileri görüşlülüğünün ne derece doğru olduğunun göstergesidir. 

Büyük Milletimiz, 1.Dünya Savaşından Çanakkale’ye uzanan süreçte kendini korumak için canını ortaya koymuştur. Bu savaşlardan sonra İstanbul’daki sarayın, artık millet için bir çare olmadığını gören Mustafa Kemal, Erzurum ve Sivas Kongrelerinde ön gördüğü üzere Ankara’da Meclis’i hayata geçirmiş ve Milli Mücadeleyi buradan sürdürmeye karar vermiştir. Sakarya Savaşı ve Büyük Taarruz, artık kendini korumaktan çok bağımsız bir ülke kurmak ve emperyalist devletleri bu topraklardan uzaklaştırmak için yapılan savaşlardır. Ve Büyük Millet Meclisi’nin Gazi ünvanını almasının sebebidir. 

Bugün, hem Milli Mücadelenin hem Türkiye Büyük Millet Meclisinin sonsuzluğa giden yolunun 100. yılındayız. Meclisin yetkilerinin azaltıldığı günümüzde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ne kadar başarısız olduğu ve Milli İradenin bir kişinin iki dudağı arasına hapsedildiğini görüyoruz. Halkımızın, bu yeni sistem içerisinde hiçbir yetkisini kullanamaması tarihe düşülen bir tanıklıktır. Ve 100 yılı geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, yeniden aynı gücünü ve itibarını kazandırmak güçlü parlamenter bir demokrasiyi inşa etmek bizim tek hedefimizdir. 

Bu hedefi gerçekleştirmek için, Cumhuriyetin emanet edildiği gençlerle ve bugün kutladığımız 23 Nisan’ın armağan edildiği çocuklarla birlikte ortak bir gelecek için çalışacağız. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlarken, bu vesileyle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelenin kahramanlarını ve ülke savunması için can vermiş tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, Gazilerimize uzun ömürler diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.