Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu

CHP’li Balbay “Adalet Karayolu” Önerisi İçin Kanun Teklifi Verdi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, “Ülkemizin demokrasi ve özgürlük anlayışını, adalete olan inancını kalıcı kılması amacıyla kurumsal olarak D-100 toplumsal olarak E-5 diye bilinen bu karayolunun Ankara – İstanbul arası kısmı Adalet Karayolu olarak adlandırılmalı ve öyle bilinmelidir” dedi.

CHP’li Balbay, Adalet Yürüyüşü’nün yapıldığı kurumsal ismi D-100 olan E-5 karayolunun Ankara – İstanbul arası kısmının “Adalet Karayolu” olarak adlandırılması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

"Bu Olay Ülke ve Dünya Tarihine Geçti"

Balbay, Türkiye’de pek çok tarihi, kültürel ve sosyal nedenlerle kamuya ait ortak değerlere adlar verildiğini hatırlatarak, teklifin gerekçesi için şunları kaydetti:

“Adalet ve Kalkınma Partisi bu adın verilmesinden kaçmamalı. 15 Haziran 2017 günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Ankara’dan İstanbul’a Adalet Yürüyüşü toplumumuzun her kesiminden ve dünya ülkelerinden büyük kabul gördü. 25 gün süren bu yürüyüş 432 km yol katedilerek 09 Temmuz günü İstanbul-Maltepe’de Adalet Mitingi ile son buldu. Bu olay ülke ve dünya tarihine geçti. Yürüyüş Ankara – İstanbul arası E-5 karayolu kullanılarak yapıldı. Onun için yürüyüşün başlıca tanığı ve ev sahibi E-5’tir.”

Balbay, neden Adalet Karayolu denmesi gerektiğini ise şu ifadelerle açıkladı:
“Bu yürüyüş 25 gün boyunca yüzbinlerin katılımı ile gerçekleşti. Yürüyüşü gerçekleştiren yüzbinlerin yanısıra güzergah üzerindeki insanların büyük bölümü de adalet yürüyüşünü yürekten destekledi. Elbette protesto edenler de oldu. Ülkemizin demokrasi ve özgürlük anlayışını, adalete olan inancını kalıcı kılması amacıyla kurumsal olarak D-100 toplumsal olarak E-5 diye bilinen bu karayolunun Ankara – İstanbul arası kısmı Adalet Karayolu olarak adlandırılmalı ve öyle bilinmelidir. Kanun teklifimiz ile bu amaçlanmıştır.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.