Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

CHP’li Balbay: Tüm Öğretim Üyeleri 75 Yaşında Emekli Olsun

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, öğretim üyeleri arasındaki emeklilik yaşı eşitsizliğine karşı kanun teklifi verdi.

CHP’li Balbay, “2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun” 30 maddesinde yer alan öğretim üyelerinin görevleri ile ilişkilerinin kesilmesini gerektiren yaş haddi  “67” ibaresinin tüm devlet üniversitelerinde 75'e yükseltilmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

Balbay teklifte 2006 yılı ve sonrasında 5662, 5765, 5462 sayılı kanun kapsamında kurulan 41 üniversitedeki öğretim üyelerinin 72 yaşına kadar çalışabildiğini geriye kalan 67 üniversitede ise bu durumun 67 yaş olarak uygulandığına dikkat çekerek OHAL kapsamında çıkarılan 671 sayılı Kanun hükmünde kararnameyle 41 üniversitedeki çalışan öğretim üyelerinin emeklilik yaşının 75’e yükseltildiğine dikkat çekti.

Balbay, Türkiye’de devlet üniversitesi sayısının 108 olduğunu, bunların yarısında öğretim görevlilerinin emeklilik yaşının 75 diğer yarısında ise 67 olduğunu vurgulayarak bu durumun öğretim üyeleri arasında farklılık gösterdiğini ve Anayasanın eşitlik ilkesine aykırılık teşkil ettiğini belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.