Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

CHP’li Barut'tan Adana'yı Kötü Tanıtan Dizi Ve Filmlere Tepki

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nın sevgi, barış ve hoşgörünün başkenti olduğuna dikkat çekerek, "İklimi kadar sıcak ve naif insanlarıyla, engin bir hoşgörü kültürünün hayat bulduğu Adana'yı şiddetle anmak ve karanlığın kenti olarak göstermek en hafif deyimiyle işgüzarlıktır. Milyonlarca insanın televizyonlarda izlediği dizilerde şiddet, taciz ve mafyatik özendirmeler değil sevgi, hoşgörü ve barışın dili egemen olmalıdır" dedi.

"YANLIŞ ALGI OLUŞTURULUYOR"

Son dönemlerde televizyon ve internet ortamında yayınlanan dizi ve filmlerde, Adana'nın mafya, şiddet ve uyuşturucu gibi konularla ilintilendirildiğini ifade eden Ayhan Barut, "Adana tarihin her döneminde bolluğun, bereketin, barışın, hoşgörünün ve kardeşliğin kenti olmuş, bu kadim topraklarda ilelebet yaşayacak sevginin dili hakim olmuştur. Bu gerçekliği bilmeyen ve görmeyenler, 'sanat' adına bir arada kardeşçe yaşama kültürümüze, kentimizin imajına zarar veriyor. Kentimiz ve insanlarımız aleyhine bu yanlış algı hareketleri son bulmalıdır" diye konuştu.

"HERKES SORUMLULUK DUYGUSUYLA HAREKET ETMELİ"

Sarı sıcağı, bereketli toprağı, Toros Dağları kadar engin yürekli insanlarıyla ünlü Adana'nın tarihin her döneminde 'duruş' sahibi olduğu olduğunu vurgulayan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Dünyanın kullanılmakta olan en eski köprüsü Taşköprü'nün bulunduğu Adana'da, her türlü inanç ve etnik kökenden insanımız bir arada barış ve hoşgörü ikliminde kardeşçe yaşamını sürdürmektedir. Yoksulluğa inat Seyhan ve Ceyhan Nehri'nin bereketini arttırdığı bu kadim topraklar, sevginin diline binlerce yıldır ev sahipliği yapmaktadır. Adana, haksızlığa ve eşitsizliğe karşı Yaşar Kemal romanlarında İnce Memed'lerin, tarihe altın harflerle yazılan insanlık destanlarında Dadaloğlu'nun, umut türkülerinde Karacaoğlan'ın yurdu olmuş, ulusal kurtuluş mücadelesinde Ulu Önder Atatürk'e ilham vermiştir. Bu kadim topraklarda her zaman haksızlığa isyan, güçlüye karşı haklının yanında yer alma ve geleceğe umut aşılayan bir duruş var olmuştur, olacaktır. Yaşar Kemal'inden Yılmaz Güney'ine, Orhan Kemal'inden İlhan Selçuk'una, Abidin Dino'sundan Suna Kan'ına dek Adana'nın sayısız değeri bunun en önemli göstergeleri arasında yer alır. Şiddetle bezeli karanlığa inat Adana, bağrında taşıdığı sevgi iklimini sonsuza dek yaşatacaktır. Milyonlarca insanın izlediği dizi ve filmlerde bu gerçekliklerin göz ardı edilmesine, kentimizin ve insanlarımızın bilinçli olarak yanlış tanıtılmasına tepki gösteriyoruz. Çoluk çocuk, yaşlı genç milyonlarca insanın izlediği dizi ve sinemalarda şiddet ve bağlı kötülükler değil sevginin, hoşgörünün ve barışın dili egemen olmalıdır. Herkesi bu konuda sorumluluk duygusuyla adım atmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.