Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin recep tayyip erdoğan operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

CHP’li Barut'tan Meclis'te KGF İçin Yapılandırma Çağrısı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) yüksek oranlarla kullandığı kullandığı Kredi Garanti Fonu (KGF) kredisinin yeniden yapılandırılması için Meclis'te çağrı yaptı.

"BAKANLIK HAREKETE GEÇMELİDİR"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, yüzde 18.40 faiz oranıyla Kredi Garanti Fonu (KGF) kredisi kullanan  Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) taleplerini Meclis'te dile getirdi. KOBİ'lerin güncel kredi faiz oranları yıllık yüzde 12 ile 14.40 arasında değiştiği için yapılandırma istediğine dikkat çeken Ayhan Barut, "Bu kredi oranı, güncel kredi oranları ile karşılaştırılınca esnafımıza çok ağır gelmektedir. Bankalar diğer kredilerde olduğu gibi, KGF'yi yeniden yapılandıramıyorlar. Çünkü devlet garantisinde olduğu için ekonomiden sorumlu bakanın veya merkezi hükümetin bununla ilgili karar alması gerektiğini söylemektedirler. Bu konuda acil ve etkin çözüm üretilmeli, bakanlık harekete geçmelidir" dedi.

"HÜKÜMETİN KARAR ALMASI GEREKİYOR"

Meclis'te yaptığı konuşmada Kredi Garanti Fonu'nun (KGF), KOBİ'le verdiği kefalet ve üstlendiği risk ile bu işletmelerin daha çok banka kredisi kullanabilmelerini sağladığını bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Bu yolla KOBİ'ler lehine ek bir kredilendirme yaratılarak ekonomik büyüme ve kalkınmaya katkı sağlanmaktadır. Bu yılın Ocak ayında esnafı yüksek faizli krediden kurtarmak için KGF kredi kullandırmış ve yıllık faiz oranı da o gün yüzde 18.40 olarak uygulanmıştı. Şu an bankalarda güncel kredi faiz oranları yıllık yüzde 12 ile 14.40 arasında değişmektedir. O gün için olumlu olan bu kredi oranı, güncel kredi oranları ile karşılaştırılınca esnafımıza çok ağır gelmektedir. Bankalar diğer ticari, konut, tüketici kredilerini kendi inisiyatiflerinde yapılandırabiliyorlar. Ancak KGF kredisini yapılandıramıyorlar. Çünkü devlet garantisinde olduğu için ekonomiden sorumlu bakanın veya merkezi hükümetin bununla ilgili karar alması gerektiğini söylemektedirler. Hazine ve Maliye Bakanlığının bu konuda karar almasını talep ediyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Kobi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.