Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

CHP’li Barut: "Üreticilerimizin Mağduriyeti Derhal Giderilsin"

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana başta olmak üzere Çukurova Bölgesi'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle ekili-dikili tarım arazileri sulara gömülen üreticilerin mağduriyetinin derhal giderilmesini istedi. Üreticilere 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunan Barut, yağışlar nedeniyle oluşan zararın acilen tespit edilip Çukurova'nın afet bölgesi ilan edilmesini talep etti.

"BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN"

Adana'da 23 Aralık'tan itibaren çok etkili olan aşırı yağmur nedeniyle ekili ve dikili tarım arazilerini su bastı. 2018 yılı Aralık boyunca metrekareye 380 kilogram yağmurun düştüğü Adana'da sadece 24 Aralık'ta yani bir günde 150 kilogramın üzerinde yağmur yağdı. Sağanak yağışla birlikte özellikle Yüreğir, Sarıçam, Seyhan, Karataş, Yumurtalık ilçelerindeki tarım arazileri su altında kaldı. Yüksek yerlerde yağışın etkisi nispeten daha az olurken alçak seviyedeki tarım alanlarına dolan suyu tahliye etmek isteyen çiftçiler güçlükler yaşadı. Yağışların Cuma gününe dek süreceği öğrenilirken kent merkezi ve köylerde yurttaşların yaşamını da olumsuz etkileyen felaketle ilgili konuşan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, herkese 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

"BAKAN AFETİ YERİNDE İNCELESİN"

Çok etkili olan yağışlar nedeniyle bahçelerin yanı sıra özellikle buğday ve soğan ekili tarlaların sular altında kaldığını vurgulayan Ayhan Barut, "Adana'da özellikle son 2 yıldır aşırı yağışlar nedeniyle üreticilerimiz zorda kalıyor. Narenciye ve meyve bahçeleri, soğan ve buğday ekili tarlalar büyük risk altında. Sulara gömülen ekili ve dikili arazilerdeki zararın boyutu elbette sular çekilince ortaya çıkacaktır. Bir an evvel bu olumsuzluklar gözetilerek bölgemiz afet alanı kapsamına alınmalıdır. Mümkün olduğunca zarar tespiti yapılmalı, söz konusu zararların tamamı karşılanmalıdır. Mağdur üreticilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası'na olan borçları faizsiz 2 yıl süreyle ertelenmeli, üreticilerin zararlarının yerinde tespiti için Tarım ve Orman Bakanı ile üst düzey bürokratları kentimizde incelemelerde bulunmalıdır." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.