Öne Çıkanlar çukurova belediyesi medicana Goggle çin fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları Leningrad 19 Ocak 2024 Gündem Özeti

CHP’li Başevirgen: “Borçları Yapılandırılmayan Çiftçiye Haciz Ve İcra İşlemi Uygulamak Vicdansızlıktır”

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Bekir Başevirgen, meclis genel kurulunda bir kez daha iktidara seslenerek Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçiler için uygulanmaya başlayacak olan haciz ve icra işlemlerinin ertelenmesini istedi.

“Dün De Ödeyemiyorlardı, Yarın Da Ödeyemeyecekler”

Tarım Kredi Kooperatiflerinin haciz ve icra işlemlerini 31 Mart 2021 tarihine kadar uzattığını ve o sürenin de dolduğunu ifade eden Başevirgen, “ Tarım Kredi Kooperatifleri 31 Mart’a kadar haciz ve icra takiplerini durdurmuştu. Süre doldu. Ancak çiftçiler için değişen bir durum yok. Bu borçları dün de ödeyemiyorlardı, yarın da ödeyemeyecekler.” dedi.

“İcra Memurları Kapılarına Dayanacak”

Çiftçilerin aylardır bir yapılandırma müjdesi beklerken ödenemez hale gelen borçların altında ezildiğini söyleyen Bekir Başevirgen, “ Yeni bir hasat yapmamış ve yapmayacak olan çiftçi borcunu yine ödeyemeyecek. Traktörlerini, tarımsal gereçlerini ve hayvanlarını haczetmek için icra memurları yine kapılarına dayanacak. Borçları yapılandırılmayan ve çaresizliği ile baş başa bırakılan çiftçiye haciz ve icra işlemi uygulamak vicdansızlıktır.” dedi.

“Haciz ve icra işlemlerini erteleyin” 

Meclis genel kurulunda 20 bin çiftçinin 5 milyar liralık borcunu yapılandıramayan iktidara seslenen Manisa Milletvekili Başevirgen, “ İktidar artık yandaşı görmeyi bir kenara bıraksın ve çiftçisinin yaşadığı eziyeti görsün. Bankalara olan 134 milyar lira borcun yanı sıra piyasaya, gübre ve ilaç bayilerine, elektrik su firmalarına bu borçların ödenebilmesi mümkün değil. Perişan haldeki çiftçiye bir an önce destek verilmeli ve borçları yapılandırılmalıdır. İktidarı göreve çağırıyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.