CHP’li Başevirgen’den AK Parti’li Akkal’ına Yanıt: “JES’e Hayır Diyen Millet İttifakının Oylarıyla Seçildiniz”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın açıklamalarına yanıt vererek  “JES’e Hayır diyen Millet İttifakının oylarıyla seçilip Cumhur İttifakına geçtiniz. O zaman siz de JES’lere karşıydınız, Şimdi ise sermayenin yanında duruyorsunuz. Ne Değişti?”  diye sordu.

“JES İle Cazibe Merkezi Olunur Mu?”

Çevre Dernekleri, Ekoloji Birlikleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve hepsinden önemlisi bölgede yaşayan vatandaşların bu kadar karşı çıktığı bir yatırımı  “cazibe merkezi olacak” diyerek hayata geçirmenin vatandaşın taleplerinin ve çevre duyarlılığının görmezden gelindiğinin bir göstergesi olduğunu belirten Bekir Başevirgen, “Ne Türkiye’de, ne de dünyanın başka bir ülkesinde enerji santrali açıldı diye cazibe merkezi olan bir yer duymadık. Manisa’yı, Gediz Ovasını öldürerek mi cazibe merkezi yapacaksınız?  Eğer Manisa gerçekten cazibe merkezi haline getirilmek isteniyorsa, çevre yıkımlarına neden olacak ve halkın istemediği projelerle değil, bereketli Gediz Ovası’nın ıslahı ve korunması sağlanarak “tarımsal cazibe merkezi” haline getirilsin." dedi.

“JES Ruhsatları Verilmeye Devam Ediliyor”

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Manisa Valiliğine gönderilen yazıyı hatırlatan Başevirgen, “Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından sudaki arsenik ve bor gibi ağır metallerin artması nedeniyle JES ruhsatlarının durdurulmasına ilişkin Valiliğe gönderilen yazıdan Sayın Vekilin bilgisi var mı? Buna rağmen JES ruhsatları verilmeye devam ediliyor. Denetimsiz bu santraller yüzünden toprak zehirleniyor, su zehirleniyor, halkımız zehirleniyor. Tarım ve çiftçilik bitiyor. Sayın vekil bunların hiç birini bilmiyor mu?” dedi.

“Sayın Vekilin JES’lerin Zararlarından Haberi Var Mı?”

JES’lerin çevreye verdiği zarardan AK Partili vekilin haberi olup olmadığını soran Başevirgen, “Alaşehir’de 13, Salihli’de 3 tane JES var. Sayın Akkal bu ilçelerdeki üzüm bağlarını hiç görmüş mü? Salihli'de Yılmazköy'ü, Alaşehir'de Piyadeler ve Örnekköy mahallelerini hiç ziyaret etmiş mi? "Mağdur etmedik" dediği çiftçilerle, üzüm yetiştiricileri ile bir araya gelip de yaşadıkları sıkıntıları dinlemiş mi? Rekoltenin düştüğünden, bütün tarımsal ürünlerde kalite kaybı yaşandığından haberi var mı? Gürültü ve kötü kokudan bölgede yaşayan vatandaşların duramaz hale geldiklerinden haberdar mı? Plansız ve denetimsiz JES’ler nedeniyle doğaya salınan jeotermal suyunun içindeki bakır, çinko, arsenik, civa gibi maddelerin tarım üretimimizi bitirmekte olduğunu biliyor mu? Gündüz kapatılıp gece faaliyete sokulan santraller nedeniyle araçların üzerine, evlerin camlarına, asma yapraklarına, çocuklarımızın ciğerlerine yapışan kükürtten haberi var mı? Vatandaşın, çiftçinin, köylünün ne zaman yanında oldunuz ki bu sıkıntılardan haberiniz olsun.” diye sordu.

“Belediye Başkanımız Ahmet Öküzcüoğlu Protokol Görevini Yerine Getirmiştir.”

CHP'li Başevirgen, Tamer Akkal'ın Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun açılış törenine katılmasını hedef alan sözlerine ilişkin olarak da,  "Alaşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Öküzcüoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçilmiş Belediye Başkanıdır ve açılış törenine katılarak sadece protokol görevini yerine getirmiştir. Bundan parti içerisinde fikir ayrılığı ya da kafa karışıklığı sonucunu çıkarmak abesle iştigaldir. Cumhuriyet Halk Partisi tüm bileşenleri ile halkımız için hak, hukuk ve adalet ilkesiyle doğru olanı savunmaya ve bu ilkeler ışığında çalışmaya devam edecektir."  ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.